De situatie aan de Spaanse grens lijkt zich langzaam te verbeteren

Na 48 uur blokkering lijkt het verkeer aan de Spaanse grens weer door te stromen. "Voorlopig zijn de vrachtwagens weer aan het rijden, maar op dit moment weten we niet veel meer," zegt Alexandre Boterdael van Frutas Ponche France. De actie, die een dag na de algemene verkiezingen in Spanje door Catalaanse separatisten is gestart, heeft flinke files veroorzaakt, had ook de nodige gevolgen voor de actoren in de groenten- en fruit-sector.

“Bij de actie hebben de separatisten de grens geblokkeerd met banden, hout en alles wat ze maar te pakken konden krijgen. Het was voor de Guardia Civil niet gemakkelijk om zich goed te verspreiden, omdat de actievoerder in relatief grote aantallen waren, waardoor vrachtwagens de grens niet konden oversteken. Op dinsdag waren er de hele dag blokkades. De vrachtwagens die oorspronkelijk heel vroeg in de ochtend zouden arriveren, arriveerden daardoor met een vertraging van meer dan 24 uur,” vertelt Alexandre.

“Sinds maandag hebben we te maken met vertraagde aankomsten en dus ook met afgelaste verkoop van supermarkten. Het was wel duidelijk dat we er hinder van hadden. Maar de situatie lijkt zich te verbeteren, dus ik denk dat alles zichzelf in het weekend zal oplossen,” zei een medewerker van Sofruce Saint Charles.

Ondanks dit vrij positieve eerste berichten hebben de professionals uit de sector nog tot donderdagmiddag afgewacht om te zien of ze hun goederen op vrijdag wel of niet zouden ontvangen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.