Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Almaverde Bio

Biologisch fruit uit Italië geëxporteerd naar heel Europa

Almaverde Bio exporteert kiwi's naar Finland, appelen naar Groot-Brittannië en aardbeien naar markten in heel Europa. "In oktober zagen we onze afzet met 10% groeien ondanks dat het seizoen dit jaar niet echt meezat als gevolg van het weer. Momenteel zijn de omstandigheden echter goed," zegt Ernesto Fornari, directeur van Canova. 

Kiwi's gereed om geëxporteerd te worden

In het pakstation in Longiano (Forlì-Cesena) zijn alle soorten groenten en fruit te vinden. "Consumenten van biologische groenten en fruit zijn hetzelfde als andere consumenten met het verschil dat ze wat meer waarde aan bepaalde aspecten hechten. Wat betreft de vraag is er geen onderscheid en doen wij ons best om deze te beantwoorden."

Het weer heeft de afgelopen maanden voor nogal wat problemen gezorgd. De regenval in mei heeft behoorlijke schade toegebracht aan biologische gewassen. "Abrikozen hebben zich prima hersteld en we beleefden een goed seizoen van 25 juni tot september."

Ernesto Fornari poseert met appelen

Aardbeien deden het ook uitstekend. "Dankzij onze samenwerking met Coop Sole konden we maandenlang fruit van goede kwaliteit leveren. De continuïteit was goed en pas een paar dagen geleden werden de laatste aardbeien in Calabrië geplukt. We hebben rassen geïntroduceerd zoals Melissa en Albion, die bewezen hebben zeer geschikt te zijn voor de biologische teelt."

Fornari met de laatste aardbeien die in Calabrië werden geplukt

Op het gebied van seizoensfruit neemt de populariteit van biologische kiwi's steeds verder toe. Toen FreshPlaza op bezoek was in het magazijn, stond er een partij gereed om naar Finland te worden geëxporteerd. "De vraag naar ready-to-eat producten neemt eveneens toe, dus ook daar werken we aan." 

Fornari vertelt dat het bij clementines belangrijk is dat de maten en kwaliteit goed zijn en dat er behoefte is aan nieuwe rassen. Oudere boomgaarden moeten uitgedund worden. Het verschil tussen maat 5 en 3 clementines is enorm."

"Druiven waren beschikbaar vanaf begin juli tot eind oktober. De aantallen waren lager maar de kwaliteit was uitstekend. We hebben gekozen voor pitloze rassen omdat hier vooral vraag naar is op de markt. Ik ben van mening dat de sector met haar tijd mee moet gaan en niet vast moet blijven houden aan oude gewoonten." 

"Volgend jaar willen we de teelt van blauwe bessen opschalen. In diverse regio's hebben we zure grond ontdekt, variërend van Lombardije tot Trentino, Toscane en Calabrië. Daarnaast zijn we plan om ons aardbeiensegment te versterken."

 

Contact:
Canova srl

Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC)
Domestic market sales dept
Tel.: (+39) 0547 53019
Export sales dept
Tel.: (+39) 0547 57541
Email: commerciale.canova@apofruit.it
Website: www.canovaprodottibiologici.it

Publicatiedatum: