Italiaanse politie ontdekt ton cocaïne in bananencontainer

Politieagenten in Zuid-Italië hebben meer dan een ton cocaïne in beslag genomen, verborgen in een koelcontainer voor het vervoer van bananen. De drugs, met een straatwaarde van ongeveer € 249 mln, was verborgen in 144 verpakkingen in een container uit Zuid-Amerika. Volgens de verschepingsdocumenten was Duitsland de bestemming van de container.

De drugs werden in de haven van Gioia Tauro in Calabrië - bij de Straat van Messina - in beslag genomen door Italiaanse politieagenten, geholpen door de douane en Interpol. Volgens een verklaring van de politie werden de drugs ontdekt nadat een paar van de containers die op de zelfde boot van Zuid-Amerika werden vervoerd door de douane werden gescand.

Ondertussen hebben de Franse autoriteiten de stranden in Zuidwest-Frankrijk gesloten omdat daar op mysterieuze wijze pakjes cocaïne blijven aanspoelen. Sinds half oktober is er meer dan 1.000 kilogram ontdekt.

De pakketten worden nu noordelijker gevonden. Zo werd er dinsdag een pakket van vijf kilo bij Camaret-sur-Mer op het westelijke uiteinde van Bretagne aangetroffen. Philippe Astruc, een openbare aanklager in Rennes: "Het is dezelfde lading", en voegde eraan toe dat "we ze nog een tijdje zullen vinden. Elk getij brengt een partij binnen. Er spoelt ongeveer 100 kilo per dag aan langs de hele kust. De douanebeambten vinden ook een deel van de pakketten op zee."

Bron: dailysabah.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven