100% recyclebare aardappelverpakking voor Leo de Kock

Om te beantwoorden aan duurzaamheids- en brandingeisen maakt Leo de Kock gebruik van recyclebare P-Plus verpakkingen met micro-perforaties die afgestemd zijn op ieder product. Deze voorkomen voedselverspilling omdat ze het product langer vers houden. Unieke beschrijvingen en kooksuggesties op de verpakkingen helpen de consument om telkens de juiste aardappel te kiezen voor hun gerechten.

Door verpakkingen met speciale micro-perforaties te gebruiken, kan Leo de Kock de houdbaarheid van zijn aardappelen aanzienlijk verlengen. De verpakking is nu ook 100% recyclebaar. Het bedrijf heeft met Amcor samengewerkt om een oplossing te vinden die  100% composteerbaar was.

Het merk onderscheidt zich door middel van verschillende verpakkingen voor rassen en bereidingswijzen, zoals een kleinverpakking met stoomopening.

Het bedrijf werd in 1916 opgericht en levert dus al meer dan 100 jaar consumptieaardappelen, die in heel Europa worden geteeld van de Mediterrane kust tot aan Nederland, waar het bedrijf is gevestigd. Leo de Kock richt zich op het jaarrond leveren van een breed scala aan rassen en dat op een zo duurzaam mogelijke manier. 

 

Het bedrijf levert haar verse aardappelen in een uniek, recyclebare verpakking die afgestemd is op de specifieke vorm, maat of samenstelling van de diverse rassen en ook in diverse maten om verspilling van voedsel tegen te gaan. Aardappelen verschillen sterk in maat, smaak en verkrijgbaarheid. Ieder ras heeft zo zijn eigen specificaties wat betreft bewaring en bereiding. Dankzij de bijzondere verpakking blijft de versheid van het product optimaal behouden.  

Klanten hebben de keuze uit een groot aanbod aan aardappelrassen die zorgvuldig geselecteerd zijn op smaak, seizoen of kookeigenschappen. Nu klanten steeds vaker vragen om duurzame oplossingen richt de teler zich op het beperken van voedselverspilling en reduceren van verpakkingsafval.

De Amcor micro-perforaties in de P-Plus verpakkingen verlengen de houdbaarheid en versheid van de producten. De speciaal afgestemde gasdoorlatendheid van de verpakking creëert een gewijzigde atmosfeer voor bewaring zonder begassing. Op deze manier wordt de rijping, verkleuring en ontkieming van de aardappelen vertraagd en blijft de voedingswaarde behouden. 

Het bedrijf biedt recyclebare P-Plus verpakkingen aan met gebruik van PP en PE waarmee plastic afval wordt verminderd en de duurzaamheid wordt verhoogd. 

Voor meer informatie:

Amcor
Email: flexibles@amcor.com
www.amcor.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven