‘Als PlanetProof verdienmodel niet beter wordt, dan hebben we vele afvallers’

NFO meldt dat SMK als onderdeel van de herziening, op donderdag 14 november een openbare hoorzitting hield voor vragen en reacties op het voorstel voor het herziene certificatieschema. De hoorzitting heeft betrekking op alle plantaardige producten van PlanetProof. Dit is het laatste inspraakmoment voordat het herziene certificatieschema definitief vastgesteld wordt. Tijdens deze middag ging het over de regeltjesbrij, feit is dat de teler hiervan na enkele jaren PlanetProof nog steeds geen meerprijs ziet. NFO-voorzitter Gerard van den Anker: “De NFO pleit voor een meerprijs. PlanetProof brengt extra kosten met zich mee, die nu niet terugverdiend worden.  Verduurzaming moet juist een kans zijn om meerwaarde te creëren. Kosten stijgen aan alle kanten WAB, ODE (stroombelasting) etc. Als verdienmodel niet beter wordt, hebben we vele afvallers en kunnen we consumenten niet meer van duurzaam fruit voorzien.  Als we dat wel willen moet verduurzaming lonen en juist geen lastenverzwaring zijn.”

Inhoudelijk diende de NFO nog twee aandachtspunten in over fosfaatbemesting in relatie tot grondonderzoek op een perceel en hergebruik van drainwater uit substraatteelt in de onbedekte teelt.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.