"De vertraging door de wegblokkade in Spanje bedroeg niet meer dan 24 uur"

Een teelt- en handelsbedrijf in het Spaanse Almería zag zijn lading verse groenten- en fruit vorige week geblokkeerd bij de grensovergang naar Frankrijk in La Junquera.

"Onze vrachtwagens waren op weg naar Perpignan en Parijs en hebben 24 uur vertraging opgelopen. Onze klanten zijn begripvol geweest en de producten hebben uiteindelijk geen schade opgelopen tijdens het oponthoud", zegt de verantwoordelijke van het bedrijf in reactie op de logistieke problemen die ontstonden op de grens tussen Spanje en Frankrijk. 

"Tegenwoordig plaatsen retailers en supermarkten de bestellingen altijd op het laatste moment wanneer hun voorraad bijna op is. We moeten dus just-in-time leveren en er is weinig ruimte voor vertragingen."

"Vergeleken met wat we dit en vorig jaar al meegemaakt hebben tijdens de manifestaties van de gele hesjes in Frankrijk, lijkt de huidige situatie slechts tijdelijk te zijn en zonder gevolgen op de lange termijn," zegt de verantwoordelijke.

Een belangrijk Spaans bedrijf, gespecialiseerd in het transport van groenten en fruit, vertelde ook dat er veel sensatiezucht in het spel is. Zo laten ze weten dat de gevolgen van het protest georganiseerd door het Catalaanse platform Tsunami Democràtic in La Junquera niet groter zijn geweest dan de gebruikelijke vertragingen na een verkeersongeval of omwille van slecht weer. "Zoals het nieuws in sommige media werd voorgesteld, lijkt dit een serieuze klap voor de export. Uiteraard zijn er problemen, maar eigenlijk niet veel meer dan bij een verkeersongeval of slechte weersomstandigheden. Maar goed, de onafhankelijkheidskwestie veroorzaakt altijd veel onrust," zo luidt het bij het transportbedrijf. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.