Spar werkt in Griekenland samen met Bazaar

Zuid-Afrika: Meer winst voor Spar ondanks pessimisme onder consumenten
De Zuid-Afrikaanse supermarktketen en groothandelaar Spar Group heeft in zijn afgelopen fiscale jaar een toename in jaarwinst behaald van 10%. De aandelenkoers van het bedrijf is met meer dan 6% toegenomen. De sterke prestaties van Spar staan in contrast tot het pessimisme onder Zuid-Afrikaanse consumenten. Wegens de zwakke economie in de Zuid-Afrikaanse thuismarkt is Spar steeds meer gaan uitbreiden in Europa. De keten ondervindt echter wat economische problemen in nieuwe markten als Ierland en Zwitserland.
Bron: https://www.esmmagazine.com

Namibië: Metro gebruikt systemen van Arch
Arch Retail Systems, dat in het zuidelijk deel van Afrika kassasystemen levert, heeft onlangs zijn systemen geïnstalleerd bij vestigingen van de Metro-groep in Namibië. De in Botswana gevestigde Sefalana Group, dat het holdingbedrijf van Metro Namibia is, maakt met 56 winkels al sinds 2007 gebruik van de oplossingen van Arch Retail Systems.
Bron: https://www.itweb.co.za

Spar werkt in Griekenland samen met Bazaar
De Griekse tak van Spar heeft een overeenkomst voor samenwerking gesloten met de supermarktketen Bazaar S.A. Bazaar is onderdeel van de Veroukas Group en heeft een netwerk van 150 supermarkten en 11 groothandelszaken verspreid over Griekenland. Bazaar gaat voor logistieke ondersteuning voor Spar zorgen. Ook gaat Bazaar als franchisenemer nieuwe Spar-winkels openen.
Bron: https://www.esmmagazine.com

Rusland: X5 opent logistiek centrum in Tatarije
De Russische retailer X5 Retail Group heeft een nieuw distributiecentrum gopend in Zelenodolsk in Tatarije. De nieuwe faciliteit heeft een oppervlak van 39.500 vierkante meter en gaat goederen leveren aan winkels van de Pyaterochka-keten. Bij de openingsceremonie waren onder andere de president van de Republiek van Tatarije, Rustam Minnikhanov, X5-directeur Alexander Ilyin, Pyaterochka-directeur Sergei Goncharov en een aantal vertegenwoordigers van leveranciers van het federale district van de Wolga aanwezig.
Bron: https://www.esmmagazine.com

VS: 8% meer kwartaalomzet voor Sprouts
Sprouts Farmers Market had in zijn derde kwartaal een toename in zowel omzet als winst van jaar op jaar 8%. De vergelijkende winkelomzet steeg met 1,5%. In de periode van 13 weken tot 29 september heeft Sprouts negen nieuwe vestigingen geopend. Op dit heeft Sprouts een winkelnetwerk van 335 filialen verspreid over 21 Amerikaanse staten.
Bron: https://www.supermarketnews.com 

VS: meer omzet in derde kwartaal voor Publix
Publix Super Markets had werderom een sterk kwartaal. In het derde kwartaal van dit fiscaal jaar, dat op 28 september afliep, werd een omzettoename behaald van 6,3%. Jaar op jaar steeg hierdoor de omzet van $8,8mld naar $9,3mld (van €8mld naar €8,5mld). Ook de vergelijkende winkelomzet steeg met 6,3%. Volgens Publix, dat in Florida is gevestigd, kwam een deel van de omzettoename door de orkaan Dorian. In verband met het effect van de storm op de kustgebieden in het zuidwesten van de VS is de omzet aan het begin van september met 0,9% gestegen. .
Bron: https://www.supermarketnews.com 

VS: Loblaw heeft omzettoename van 2,3%
Loblaw had in het derde kwartaal een winst van $331mln (€301,0mln). De omzet steeg met 2,3%, waarbij met name de keten Shoppers Drug Mart een toename in omzet zag. Waar in dezelfde periode van vorig jaar nog sprake was van een omzet van bijna $14,32mld (€13,02mld) stond de omzet in het afgelopen kwartaal op $14,66mld (€13,33mld). Volgens Loblaw steeg in de periode van 16 weken tot 5 oktober de winst met 90 dollarcent (€0,82) per aandeel. In dezelfde periode van vorig jaar stond de winst per aandeel nog op 28 dollarcent (€0,25).
Bron: http://www.canadiangrocer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.