Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingstrends voor 2020 volgens Amerikaanse online retailer

FreshDirect, een Amerikaanse online retailer in het noordoosten van het land, kondigde zijn top foodtrends voor 2020 aan. De trendlijst is samengesteld door het eigen team van specialisten van FreshDirect.

Scott Crawford van FreshDirect: "Door dagelijks rechtstreeks samen te werken met telers, vissers, ambachtslieden en producenten om voor onze klanten kwalitatief hoogstaande en lekkere voeding in te kopen, heeft FreshDirect een unieke kijk op de laatste trends op het gebied van voeding. Het is een spannende tijd in de voedings- en drankensector en onze trends geven een 'voorproefje' van enkele van de innovaties die momenteel op de markt plaatsvinden." Enkele van de genoemde trends worden hieronder samengevat.

Plantaardige voedingsmiddelen
Plantaardige voedingsmiddelen blijven zich ontwikkelen en breiden zich uit naar meer segmenten. In 2020 zal bloemkool een top glutenvervanger blijven en zal haver als romige, alternatieve koffiemelk meer terrein winnen. 2020 zal nieuwe ontwikkelingen brengen op het gebied van biologische en plantaardige vlees- en kaasproducten.

Regeneratieve landbouw 
Regeneratieve landbouw is een relatief nieuw concept dat gericht is op het tegengaan van de impact die traditionele landbouwmethoden op de aarde hebben. Het verhogen van de bodemkwaliteit en de vruchtbaarheid van het land is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat de daar geteelde dieren gezonder en gelukkiger zijn. Wanneer u vlees koopt van telers, die regeneratieve landbouw in de praktijk brengen, dan gebruikt u uw portemonnee als stem voor betere veeteeltpraktijken en economisch en ecologisch duurzamere landbouwpraktijken.

Voeding en snacks voor onderweg
Als je het steeds drukker hebt, heb je niet altijd tijd om te koken. De consumptie van snacks voor onderweg blijft toenemen, terwijl de traditionele maaltijdbereiding meer terrein lijkt te verliezen door drukke schema's. Terwijl snacks vroeger ongezond waren, bestaan de snacks van de toekomst uit hapklare superfoods, gezonde snacksets en abonnementsdozen.

Functionele dranken en darmgezondheid
Functionele dranken en darmgezondheid blijven de drijvende kracht achter de voedingskeuzes in de huidige consumentenmarkt. De trend breidt zich ook uit naar snacks. Omdat consumenten speciale diëten onderzoeken en zich meer richten op kleinere eetgelegenheden (weg van de traditionele maaltijden) zijn ze vaak op zoek naar snacks en dranken met meer voedingswaarden. In 2020 zal er een toename te zien zijn van zowel nieuwe functionele dranken als snacks.

Transparantie en traceerbaarheid
Consumenten zijn steeds beter geïnformeerd over de voedingsketen,  ingrediënten en de milieueffecten van wat ze eten. Daarom introduceren veel merken de traceerbaarheid van bronnen op hun verpakkingen, zodat consumenten precies weten waar bepaalde ingrediënten vandaan komen en hoe ze worden geoogst. Naar verwachting zal de traceerbaarheid en transparantie van de merken verder toenemen in 2020.

Voor meer informatie:
Fresh Direct
Tel: +1 (866) 283-7374
E-mail: service@freshdirect.com www.freshdirect.com www.freshdirect.com

Publicatiedatum: