Australische zoete aardappelen komen half januari in Europa aan

Het droge voorjaar zorgt momenteel voor veel problemen in Australië, maar voor sommige groenten en fruit zorgt ze ook voor perfecte groeiomstandigheden.

Allan Mahoney van Sweet Potatoes Australia: "Hier in Bundaberg zijn we gezegend, want we zijn tot nu toe verstoken gebleven van de branden die hier niet ver vandaan woeden en we hebben een grote waterbron in de buurt, de Burnett rivier. De omstandigheden in de lente waren ideaal voor onze zoete aardappelen."

Allan kreeg veel vraag naar Australische zoete aardappelen en zal medio december naar het VK en Europa exporteren, waar de eerste zoete aardappelen medio januari aankomen. "De Europese markt is beter bevoorraad dan vorig jaar en heeft een goed aanbod uit Egypte gehad, maar dat loopt ten einde en de markt wordt er krap".


Cassandra Budd van Sweet Potato Australia met de 'Too Easy' zoete aardappelen.

Sweet Potatoes Australia exporteert wekelijks naar het Midden-Oosten en Hong Kong en kan 52 weken per jaar verladen. Ook op de binnenlandse markt is de vraag sterk met een grote vraag naar de jumbo XL zoete aardappelen. Het nieuwe 'Too Easy'  500 gr verpakking voor de magnetron, die zes maanden geleden geïntroduceerd werd, is volgens Allan een grote hit.

De zoete aardappelen krijgen volgend jaar een nieuwe look met de introductie van een nieuwe verpakking voor trays van 6 kg.

Voor meer informatie:
Allan Mahoney
Sweet Potatoes Australia
Tel: +61 439 877 025
E-mail: allan.mahoney@sweetpotatoesaustralia.com.au www.sweetpotatoesaustralia.com.au www.sweetpotatoesaustralia.com.au


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven