Romain Cools, Belgapom:

"Wij verwachten een verdere stijging van de consumptie in China"

De Belgische voedingssector verdubbelde de afgelopen vier jaar haar export naar China en grijpt nu de komende handelsmissie aan om onder meer via e-commerce de export verder te boosten, zo meldt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Tijdens de missie is er ook aandacht voor de groeiende export van diepgevroren aardappelproducten naar China.

Sterke groei van diepgevroren aardappelproducten 
“Authentieke kwalitatieve producten uit Europa vallen in de smaak bij de Chinese consument. Onze internationaal gerenommeerde Belgische bieren, chocolade en koekjes hebben in China al vaste voet aan wal gekregen, maar de voorbije jaren zagen we ook een sterke groei van zuivel- en diepgevroren aardappelproducten”, vertelt Bart Buysse, CEO van Fevia.

Romain Cools van sectorfederatie Belgapom vult aan: “België is na de VS de tweede belangrijkste exporteur van diepgevroren aardappelproducten naar China en wij verwachten een verdere stijging van de consumptie de komende jaren. Wij willen tijdens de missie het imago van ons land als de bakermat van de frietcultuur versterken om onze export verder een duw in de rug te geven.”

E-commerce als weg naar de Chinese consument
China groeide de voorbije jaren uit tot de tweede grootste overzeese exportbestemming voor Belgische voeding en dranken, na de Verenigde Staten. Waar de algemene Belgische handelsbalans met China negatief is, ziet Fevia voor de voedingssector een uitgesproken positieve handelsbalans. “Op vier jaar tijd verdubbelde de omzet uit de export tot 226 miljoen euro in 2018. Je kan dus wel stellen dat het hard gaat voor Belgische voeding en dranken op de Chinese markt”, aldus Bart. “We willen nu nagaan of de platformen van e-commerce giganten als Alibaba Group en JD.com geschikte kanalen zijn om onze Belgische voeding en dranken beter tot bij de Chinese consument te krijgen.”

Bron: Fevia

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven