Hoogvliet verpakt tomatenassortiment in karton

Samen met tomatenleverancier Harvest House heeft Hoogvliet nieuwe verpakkingen voor haar tomatenassortiment geïntroduceerd. De standaard plastic schalen zijn vervangen door recyclebare schalen van karton, wat op jaarbasis 26.000 kilo plastic bespaart.


"Voor ieder product kijken we samen met haar leverancier of het betreffende product verpakt of onverpakt moet worden aangeboden. Door bij kwetsbare producten de verpakking en flowpack duurzamer en recyclebaar te maken, wordt de impact voor het milieu beperkt", aldus Hoogvliet. 

Verduurzaming
Hoogvliet is al langere tijd bezig met het verduurzamen van haar productverpakkingen. In 2017 paste de supermarkt als eerste in Nederlandse ‘natural branding’ toe om biologische producten te voorzien van een gelaserd merkje. Hierdoor werd de plastic verpakking van onder andere biologische avocado’s  en gember overbodig. Afgelopen mei begon Hoogvliet ook als eerste reguliere supermarkt in Nederland met de verkoop van biologische citroenen in een cellulosenet en biologische snacktomaten in een verpakking van suikerrietresten en bioplastic. 

Bron: Hoogvliet 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven