William Trapon, Trapon Champignons:

"Het is alsof al het eekhoorntjesbrood van de afgelopen jaren in één jaar naar boven is gekomen"

Volgens William Trapon van Trapon Champignons is het voor de wilde paddenstoel en dan met name wat betreft volumes in Frankrijk een uitzonderlijke oogst. Vooral als het gaat om eekhoorntjesbrood dat in grote aantallen uit de grond kwam. “De laatste drie of vier jaar waren moeilijk omdat de volumes klein waren. Dit jaar is het alsof al het eekhoorntjesbrood van de afgelopen jaren in slechts één jaar naar boven is gekomen.”

William Trapon met een deel van het team

Trapon Champignons heeft bijna drie maanden lang non-stop eekhoorntjesbrood afgezet. “Het is leuk om dit Franse product weer in zulke grote aantallen te zien. En trouwens: de kwaliteit is er ook naar.” Anders dan in Frankrijk, zijn de volumes in Oost-Europa dit seizoen vrij laag.

William legt uit dat het op de Franse markt belangrijk is om het eekhoorntjesbrood, afhankelijk van de verschillende regio's van Frankrijk op grootte te sorteren. “Als je eekhoorntjesbrood met een hoed van tussen de 12 en de 15 cm naar Parijs stuurt, is men niet geïnteresseerd. En als je kleine maten naar het zuidwesten van Frankrijk stuurt, zijn ze ook niet geïnteresseerd. Het kennen van al deze verschillende consumptiepatronen is wat ons vak interessant maakt. ”

Nu de temperaturen dalen en het kouder wordt, komt er langzaam maar zeker een einde aan de oogst en afzet van eekhoorntjesbrood en begint Trapon Champignons met het op de markt brengen van winterproducten als de grijze en gele cantharellen en de ‘pied de mouton’ (gele stekelzwam). “De regenval van de afgelopen drie weken leidt hopelijk we tot het einde van het jaar tot een interessante oogst.” Trapon Champignons zal de Franse cantharellen aanvullen met cantharellen uit de Verenigde Staten en Canada.

Volgens William verloopt de afzet van eekhoorntjesbrood aan het eind van het seizoen altijd wat moeizamer. “ Eekhoorntjesbrood wordt gezien de locomotief onder paddenstoelen. In sommige regio's van Frankrijk betekent praten over paddenstoelen automatisch ook praten over eekhoorntjesbrood. Het is zelfs zo dat we aan een aantal groothandelaren leveren die alleen eekhoorntjesbrood kopen. Het is een interessant product, vooral omdat het moeilijk is om mee te werken. Het bederft snel. "

William meent dat er nog steeds veel paddenstoelen in de bossen te vinden zijn. “Als er veel paddenstoelen in de bossen zijn, is er genoeg voor iedereen. Veel plaatsen zijn ontoegankelijk in de grote bossen en ik denk dat we niet eens een tiende plukken van wat er is. "

Voor meer informatie:  
Trapon Champignons
109 Avenue de Lyon
63600 Ambert
France
Telefoonnummer: +33 (0)4 73 82 20 08
E-mailadres: trapon.champignons@orange.fr
www.traponchampignons.fr

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.