Spaanse citruscoöperatie Soex 2 neemt nieuwe magazijn van 3.700 m2 in gebruik

Soex 2, één van de citruspartners van Anecoop, heeft in de gemeente Xilxes een nieuw magazijn geopend. De faciliteit werd verworven via de overname van de coöperatie La Junquera en er werd €750.000 geïnvesteerd om het magazijn te moderniseren.

Momenteel zijn er zo'n 300 telers aangesloten bij Soex 2 (Society for the Export of Citrus Fruit No. 2) en bedraagt de totale productie meer dan 8.000 ton. De coöperatie, waarvan het hoofdkantoor nu nog in Moncofa is gevestigd, heeft 200 personeelsleden in dienst. De voornaamste afzetmarkt voor het citrus is Europa en 90% van het totale volume wordt geëxporteerd. 

Vanaf het begin houdt Coex zich hoofdzakelijk bezig met de teelt en verwerking van citrus en dan met name clementines, mandarijnen en sinaasappelen. De specialiteit van de coöperatie zijn clemenules. In de nieuwe faciliteit van 3.700 m2 zal Soex 2 met name clementines gaan verwerken (90%). Hiervoor heeft zij twee productielijnen, een koelcel, twee rijpkamers en een bewaarfaciliteit tot haar beschikking. 

Soex 2 werd in 1964 opgericht door een groep van 22 telers voor het vermarkten van citrus. In 2000 nam Soex de coöperatie Sonam-1 over en vorig jaar nam zij de coöperatie La Junquera in Xilxes over. Met de ingebruikname van het nieuwe magazijn zal het hoofdkantoor van Moncofa naar Xilxes worden verplaatst.

Soex-directeur Manuel Torres: "De verbeteringen aan de faciliteiten en onze integratie in Anecoop sinds 1999 zal ons in staat stellen om het huidige, moeilijke citrusseizoen te doorstaan en onze efficiëntie te verhogen zodat onze partners acceptabele prijzen voor hun citrus blijven ontvangen."

Voor meer informatie:

Soex 2 (Sociedad de Exportación de Agrios Nº 2)
Carrer de Castelló, 2012593 Moncofa, Castellon. Spain
Tel. 964580499 / 964579030
soexdos@telefonica.net

soexdosmoncofa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.