Vico Food Box voorziet Italianen in Amsterdam van groenten en fruit

Voor Italianen in het buitenland die hun culinaire tradities niet willen opgeven, komt er een online boodschappenservice in de belangrijkste hoofdsteden van Europa. Op deze manier kunnen groenten en fruit uit Italië kunnen worden aangekocht in bijvoorbeeld Amsterdam.

De service wordt aangeboden door Vico Food Box en is ontstaan met het doel om koelkasten en voorraadkasten van Italianen in het buitenland te vullen met Italiaanse producten.

Gennaro Viscardi, mede-oprichter van Vico Food Box samen met Vittorio Colonna en Antonio Guarrera, zegt dat het een bedrijf is dat door toeval is geboren, maar gedicteerd wordt door specifieke behoeften.

"Het oorspronkelijke idee was om ingevroren taarten af te zetten bij buitenlandse bedrijven, omdat we al een tijdje in de agrofoodsector actief zijn. Een paar jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik een grote Italiaanse gemeenschap aantrof. Het beroemde pakket van thuis verzonden door mijn moeder arriveerde inmiddels op vaste tijden en dat zorgde ervoor dat vrienden zich begonnen af te vragen of dit soort pakketten voor iedereen mogelijk was."

"Toen we eenmaal een volledige pallet met producten hadden laten importeren, dachten we aan het opzetten van een bedrijf. We hebben een jaar gewerkt aan het project en de website. Dankzij een samenwerking met een operator uit de gekoelde logistieke kunnen we verse groenten en fruit naar Amsterdam halen."

"Ons doel is om Italianen in Europa een beetje het gevoel van thuis te geven", zegt Gennaro.

Nieuwe vrachtfietsen met gekoelde producten

"Binnen 36 uur komen zendingen uit Italië aan in de huizen van onze landgenoten die in Amsterdam wonen. Ze worden bezorgd met gekoelde elektrische bakfietsen. Vanaf 1 januari 2020 worden deze bakfietsen niet alleen gebruikt in Amsterdam, maar ook in Utrecht, Rotterdam en de Haag. Ons doel is om binnenkort alle andere hoofdsteden van Europa te bereiken."

Klik op play om de video te bekijken.


"Verse groenten en fruit was het segment dat onmiddellijk een bloei kende. In een week hebben we bijvoorbeeld 28 kg friarielli, een typisch Napolitaans product, afgezet in Amsterdam. Verse groenten worden al schoon aangeboden, in bakken gemaakt van recyclebaar materiaal, tegen een prijs van ongeveer €6,00 euro per kg, en er is een grote vraag naar verschillende soorten groenten en fruit."

Het magazijn van Vico Food Box bevindt zich in Napels, naast het Agro-Food Center (CAAN) in Napels. "We hebben daarom alles binnen handbereik”, concludeert Gennaro.

Voor meer informatie: https://vicofoodbox.com/ 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven