Oekraïne breekt record aardappelimport

Volgens de Oekraïense Tuinbouwvereniging (UHA) importeerde Oekraïne alleen al in oktober 92.600 ton aardappelen, waarmee de jaarlijkse import overschreden werd.

Het verslag meldt: "De kritieke situatie rond de stijging van de aardappelimport bereikte zijn hoogtepunt in oktober. Die maand werd het importrecord geactualiseerd - 92.600 ton aardappelen werd geïmporteerd - het hoogste cijfer voor het hele jaar in de geschiedenis van Oekraïne. In totaal heeft Oekraïne sinds het begin van seizoen 2019/20 al meer dan 142.000 ton aardappelen geïmporteerd. Dat is 529 keer meer dan in dezelfde periode van het vorige seizoen."

Tegelijkertijd zijn de prijzen volgens gegevens van EastFruit, ondanks de groei van de aardappelimport in september-oktober, niet significant gedaald. De gemiddelde aardappelprijs varieerde van € 0,30-             € 0,41/kg. De huidige aardappelprijs is gemiddeld € 0,33/kg.

De Oekraïense aardappelprijzen liggen gemiddeld ongeveer € 0,10 /kg hoger liggen dan in Polen en € 0,20/kg hoger dan in Rusland. Een aanzienlijk deel van de importaardappelen komt uit Rusland, hoewel de aardappelen officieel uit Belarus geïmporteerd worden, waar de prijzen twee keer lager liggen dan in Oekraïne. 

Bron: ukrinform.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven