Jupiter kondigt uitbreiding in Zuid-Amerika aan

Nieuw telersbestand in Colombia zorgt voor groter jaarrond avocadoaanbod

Jupiter heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst is aangegaan voor het oprichten van een eigen inkoop- en telersbasis in Colombia. Jupiter Colombia is de nieuwste basis van het bedrijf in Zuid-Amerika en zal bestaan uit een inkoopteam dat gericht is op een scala aan exotische AGF. 

Aanbod versterken
Het huidige aanbod van het bedrijf, bestaande uit avocado's, ananas, mango's en limes, zal worden versterkt als gevolg van de nieuwe samenwerking. Het bedrijf verkeert nu in de positie om kwaliteitsproducten te leveren dankzij de bredere beschikbaarheid aan rassen en de competitieve transittijden voor de export van ananas naar Europa. De overeenkomst past bij de missie van het bedrijf om kleinschalige telers te steunen en hen de juiste middelen te verschaffen om een goed product te kunnen leveren en tegelijk hun inkomsten te verbeteren.

Mark Tweddle, directeur van Jupiter: "Nu we ook Colombia aan boord hebben, betekent dit dat de levertijd van een aantal producten is verkort en versterken we tevens ons wereldwijde bereik. We hebben ons portfolio uitgebreid en zijn zeer blij Colombia aan de Jupiter-familie toe te kunnen voegen."

Colombiaanse verse AGF
Het team van Jupiter Colombia zal gebruik maken van het klimaat in het land en de optimale groeiomstandigheden om smakelijke en voedzame avocado's, ananas, mango's en limes te telen. Hierdoor zal het bedrijf nog beter in kunnen spelen op de wereldwijd groeiende vraag naar exotische AGF. 

Eerste Colombiaanse avocado's binnenkort op de markt
De avocado's van Jupiter zijn jaarrond beschikbaar van teeltbedrijven in Spanje, Zuid-Afrika, Israël en nu dus ook Colombia. De aanvoer uit Colombia consolideert het huidige avocado-aanbod en versterkt de beschikbaarheid aan rassen.

Naast de populaire Hass-avocado kan Jupiter ook de rassen Fuerte, Pinkerton, Reed, Bacon en Ryan leveren. Hugo Vermeulen, hoofd inkoop bij Jupiter: "We hebben hoge verwachtingen voor de eerste Colombiaanse avocado's die voor Jupiter worden verpakt. Dankzij Jupiter Colombia kunnen we deze nieuwe importlijn aan ons assortiment toevoegen."

 

Voor meer informatie:

Jupiter Group
Tel: +44 (0) 1952 822 200
Email: sales@jupitermarketingltd.com 
www.jupitermarketingltd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven