Protesten in Chili houden aan terwijl peso keldert

In Chili is het al meer dan een maand onrustig en dit lijkt nu ook zijn weerslag op de munt van het land te hebben. De Chileense peso bereikte dinsdag het laagste punt in tijden terwijl honderdduizenden mensen op straat demonstreerden tegen de regering. 

In het centrum van Santiago verliep het protest over het algemeen vreedzaam. Demonstranten die de politie uitdaagden werden met waterkanonnen en traangas uiteen gedreven. 

Ook in de kustplaats Valparaiso werd volop gedemonstreerd en lagen overheidsbedrijven en de lokale transportsector stil. 

Chili behoort tot de rijkere landen in Latijns-Amerika maar is ook een land waar de kloof tussen arm en rijk groot is, wat gezien wordt als de voornaamste oorzaak van de huidige onrust. De Chileense peso bereikte een dieptepunt met 784 ten opzichte van de Amerikaanse dollar en ook de regering heeft laten weten zich grote zorgen te maken over de koersval. 

Minister van Financiën, Igancio Briones, zei tegen dw.com dat de daling zorgelijk is en een afspiegeling van de huidige instabiliteit van het land.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven