53.000 ton Franse Hayward-kiwi's verwacht dit jaar

De oogst van de Franse Hayward-kiwi’s is in volle gang en de afzet van de eerste kiwi’s vond plaats op 6 november. De telers verwachten met ongeveer 53.000 ton een oogst die vergelijkbaar is of misschien iets beter is dan die van vorig jaar.

De Franse markt blijft een grote rol spelen
De Fransen blijven de primaire doelgroep van de Franse kiwi. BIK vernieuwt tussen januari en maart de radiopromotiecampagne met hulp van de nu beroemde Jean Michel en zijn iconische zin: "We zeggen ‘ja’ tegen Franse kiwi's!". De "consumentendag" van de Franse kiwi op de internationale landbouwbeurs van Parijs, een groot succes in 2018, wordt ook herhaald.

Een voortdurende wens om te exporteren
Verschillende Franse bedrijven gaan in 2019/2020 Franse kiwi's exporteren. BIK blijft het imago van de Franse kiwi ontwikkelen, een oorsprong die de voorkeur geniet van buitenlandse kopers. Als onderdeel van de Europese programma's die door Interfel worden ondersteund, zijn er daarom voor het tweede jaar op rij mediabezoeken aan boomgaarden georganiseerd en zullen in Azië consumentenacties worden voortgezet. BIK zal daarnaast de acties in Duitsland en België, de belangrijkste exportlanden voor Franse kiwi's, blijven voortzetten.

Een steeds kleiner wordende Europese oogst
De Franse oogst van dit jaar valt binnen een Europese context van achteruitgang en een klassieke oogst op het zuidelijk halfrond. Die oogst zal tussen half november en begin december afgerond zijn. Vooral de Italiaanse teelt wordt minder, terwijl de Griekse teelt naar verwachting stabiel zal blijven. 

Voor meer informatie:
Bureau National Interprofessionnel du Kiwi  

 

100 Allée de Barcelone
BAL 02
31 000 Toulouse
France
Telefoonnummer: (33) (0)5 61 22 17 89
Fax: (33) (0)5 61 22 65 05
contact@kiwidefrance.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven