Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pascal Grenet, Agence Laparra:

Problematische start oogst Franse pompoenen

Voor de kastanjepompoen, de butternuts en de nootmuskaatpompoenen is het meer dan twee maanden geleden dat het seizoen is begonnen. “Tot nu toe was de handel vrij ingewikkeld vanwege de nogal hoge temperaturen in het begin van de herfst. Pompoenen verkopen beter als ze vers zijn. Tot nu toe verloopt de verkoop relatief langzaam. Nu de temperaturen weer aan het dalen zijn, zou – theoretisch gezien – het aantal verkopen weer moeten toenemen, maar of dat echt gaat gebeuren, valt nog te bezien,” legt Pascal Grenet uit de verkoopafdeling van L'agence Laparra uit.

Kijkend naar het aanbod is Pascal echter redelijk tevreden over de kwaliteit van de pompoen. Behalve de Franse oogst zijn er ook producten geïmporteerd uit Spanje en Portugal. Het gaat daarbij voornamelijk om de butternut en de nootmuskaatpompoen. De prijzen van de pompoenen zijn beter dan die van vorig jaar, "hoewel ze tot nu toe nog steeds laag zijn. De prijzen voor de kastanjepompoen liggen rond de 0,80/0,90 euro/kg, de prijzen voor de butternut liggen rond de 0,60 en 0,80 euro/kg en die voor de nootmuskaatpompoen op 0,45/0,50 euro/kg.”

Voor meer informatie:
Pascal Grenet
L'agence Laparra
62A, rue de Montpellier
CP 50 369 - 94622 Rungis cedex, France
Telefoonnummer: +33 (0) 1 46 86 41 62
p.grenet@laparra.fr
www.laparra.fr

Publicatiedatum: