Plastic is een hulpbron, geen verspilling

"Plastic is een onderwerp waarover moet worden gesproken maar het moet geen angst inboezemen. Bedrijven zoals Siropack kunnen hier inderdaad een bijdrage aan leveren." Dat zei Giuseppe Montaguti, CEO van Infia, op maandag 11 november 2019 tijdens een presentatie van een circulair economieproject voor de verbetering van het gebruikte plastic materiaal.

V.l.n.r.: Barbara Burioli, Giuseppe Montaguti en Rocco di Lucia 

"Er zijn wetten nodig om recycling aan te moedigen en het is voor niemand nuttig om dit materiaal met onbetwistbare eigenschappen te demoniseren. Polymeren worden bijvoorbeeld niet afgebroken en kunnen vrijwel onbeperkt worden hergebruikt."

Zelfs in zeer moeilijke tijden presenteerde Infia een complete lijn producten gemaakt van 100% gerecycled PET (100% R-PET). Van het recyclen van een fles mineraalwater krijg je twee verpakkingen voor 500 gram aardbeien, die op hun beurt nieuwe grondstof worden. 100% gerecycled R-PET 'verwijdert' plastic uit de zee en beschermt het milieu, niet andersom.

Giuseppe Montaguti tijdens Fruit Attraction

"We hebben een stap voorwaarts nodig, een mentaliteitsverandering, zodat we begrijpen dat plastic de moeite waard is en in een deugdzame cirkel moet komen. Het moet niet als een verspilling worden beschouwd, maar juist als een geweldige hulpbron".

De 100% R-PET is de nieuwste innovatie van het INFIA 4 Earth-project dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft ondernomen om alle bedrijfsprocessen aan te passen aan de filosofie van duurzaamheid, zowel wat betreft energiebesparing als afvalvermindering langs de voedselvoorzieningsketen.

Voor meer informatie:
INFIA S.r.L. 
Viale Caduti di Via Fani, 85
47032 Bertinoro (FC) - Italia
Tel.: (+39) 0543 466 511
Fax: (+39) 0543 466 519
Email: commerciale@infia.it
Web: www.infia.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven