Prof. Valerie Duffy - Universiteit van Connecticut

"Een hekel aan gezonde groenten kan genetisch bepaald zijn."

Als je voor bepaalde groenten nooit echt warm bent je gelopen, dan ben je misschien niet alleen maar een 'kieskeurige eter'. In plaats daarvan ben je misschien wel wat wetenschappers een "super-proever" noemen: een persoon met een genetische aanleg om voedsel anders te proeven. Super-proevers zijn uiterst gevoelig voor bitter, een kenmerk van veel donkergroene en bladgroenten zoals broccoli, kool en spruitjes, om er maar een paar te noemen.

Valerie Duffy van de Universiteit van Connecticut en expert in smaak, voorkeur en voedingsconsumptie: "Iemand met deze genetische eigenschappen, krijgt meer van de zwavelsmaak van bijvoorbeeld spruiten mee. Vooral als ze te veel gekookt zijn."

"Omdat ze een hekel hebben aan die bepaalde groente, krijgen ze een hekel aan alle groenten, omdat mensen de neiging hebben om te generaliseren. Vraag je mensen of ze van groenten houden, dan zeggen ze meestal niet 'ik vind die lekker en die niet'. Mensen houden over het algemeen van groenten of ze houden er niet van. "

In feite eten mensen met het "bitter-gen" over het algemeen 2,6 keer  minder groenten dan mensen die dat gen niet hebben volgens een nieuwe studie die op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Heart Association gepresenteerd werd.

Jennifer Smith, verpleegkundige die cardiovasculaire wetenschap aan de Universiteit van Kentucky studeert: "We wilden weten of genetica invloed hebben op mensen die gezonde voeding voor hart en vaten nodig hebben."

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven