Welke ijzers heeft Stoffels in het vuur voor het nieuwe tomatenseizoen?

Stoffels breidt tomatenassortiment uit en behaalt IFS certificaat

Setting tomato standards, dat blijft de bedoeling. Ook voor het nieuwe seizoen werd gezocht naar rassen, die in België exclusief door Stoffels op de markt worden gebracht. "Naast de succesvolle rassen Sunstream, Juanita en Summersun wordt het assortiment aangevuld met twee smaakvolle cherrytomaatjes. De nieuwe honigzoete topper is de Rivolo tomaat. Deze tros cherry is, evenals broertje Picolo, afkomstig van het zaadhuis Gaultier. Het is een fris-zoete vrucht met een glanzend rode look en een knapperige beet. Hij is beschikbaar in tros of los en heeft een vruchtgewicht van 13 gram. Met een brix-waarde tot 10+ behoort hij tot de meest zoete cherry varianten", vertellen Paul en Petra. 


 

Black berry

"Vermeldigenswaardig is de introductie van de Black berry. Een kerstomaat met een zeer donker paarse, bijna zwarte kleur. Dit ras wordt los geoogst en heeft een vruchtgewicht van 15 gram. Deze tomaat is zoet met een rijke druifachtige smaak en hebben mooie en lang houdbare groene kroontjes."Tricolore

"Bij Stoffels ontstond al gauw het idee deze rode en zwarte cherrytomaatjes samen met de gele Summersun in één verpakking aan te bieden onder de naam Tricolore. Dit verwijst uiteraard naar de drie kleuren tomaten, maar ook naar de bijnaam van de Belgische vlag. Deze combinatie van kleuren in tomaten is uniek en te mooi om ze niet te gebruiken in een leuke consumentenverpakking."


 
"Deze drie exclusieve en met zorg geselecteerde kerstomaatjes zijn van een milieubewuste teelt. Ze zijn fruitig en hebben een frisse, zoete smaak. Hapklaar, handig formaat en zoet van smaak. Ideaal als gezonde snack- of snoeptomaat, boordevol vitaminen en antioxidanten. Ook uiterst geschikt voor meer culinaire warme of koude bereidingen. In België zal dit product exclusief door Colruyt op de markt worden gebracht. Voor het buitenland passen we het ontwerp een klein beetje aan, maar ook daar zal de Tricolore verpakking worden aangeboden." 

IFS certificering

Het bedrijf blijft de lat hoog leggen op gebied van voedselveiligheid. "Naast het maximaal gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen waarbij gestreefd wordt naar een residu vrij product, behaalde het bedrijf in november het fel begeerde, maar moeilijk te bekomen IFS certificaat. Deze International Food Standards omvat eisen (standards) die de voedselveiligheid moeten garanderen.) IFS is de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC norm. Steeds vaker eisen afnemers een IFS certificering. Met een IFS certificaat tonen toeleveranciers aan dat zij voldoen aan de IFS normen. Zij mogen alleen leveren als aantoonbaar voldaan wordt aan deze IFS normen." 

"De eisen van de IFS normen hebben betrekking op een betere veiligheid en beheersing van consumentenproducten. Om te voldoen aan de IFS normen is het verplicht te beschikken over een kwaliteitszorgsysteem en een HACCP plan. Hierin worden specifieke eisen gesteld aan het product, het productieproces en het personeel (Goede Hygiëne Praktijk). Voor elk onderdeel in het productieproces werd een risicoanalyse gemaakt. Vervolgens werden er beheersmaatregelen getroffen en een plan van aanpak opgemaakt. Deze zijn specifiek voor elk bedrijf en vragen een bijzondere inspanning. Dit in goede banen leiden was de verdienste van onze bedrijfsleider Gert Aerts die samen met de andere leidinggevenden op het bedrijf ervoor gezorgd heeft dat werkinstructies en richtlijnen duidelijk werden gecommuniceerd met alle werknemers. De grootste en meest ingrijpende maatregel, die het behalen van dit certificaat mogelijk heeft gemaakt, is de bouw van de nieuwe geconditioneerde inpakhal. Met een IFS certificaat wordt voldaan aan wet- en regelgeving en wordt productveiligheid en productaansprakelijkheid verzekerd. Na een slopende audit behaalden we het Higher level met een score van 96,99%." Voor meer informatie:
Paul Stoffels
Petra Veldman
BVBA Stoffels
Kleine Gammel 61
2310 Rijkevorsel
T +32(0)3 314 24 48
F +32(0)3 314 17 09
info@stoffels-tomaten.be
www.stoffels-tomaten.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven