Plastinet introduceert aardappelverpakking in 30 en 35 micron

"Plastics voor AGF-verpakkingen blijven de kop van jut"

Er is de laatste tijd veel negativiteit in verband met plastics voor AGF-verpakkingen. Ondanks dat de Benelux en de meeste West-Europese landen een perfect inzamel- en recyclagesysyteem hebben, blijven PE, OPP folies e.d. de kop van jut.


Luc De Grauwe

"Alternatieven zijn niet meteen voorhanden, composteerbare en bio-based folies overleven in de natuur net als de standaardfolies", vertelt Luc De Grauwe van Plastinet Flexibles. "Een klein deel van de composteerbare folies zijn home-compostable, maar het bulk ervan is enkel industrieel composteerbaar. Er is geen aparte inzameling voor composteerbare folies, dus komt die samen met de “gewone” folies in dezelfde afvalzak terecht." 

"Een aantal vooraanstaande retailers deed reeds de test met losverkoop. Dat resulteerde in een forse omzetdaling en een toename van onverkochte goederen", aldus De Grauwe. 

Plastinet Flexibles heeft zich daarom in eerste instantie gefocust om de huidige folies dunner te maken en introduceert de ‘HP-50 PE’ folie voor VFFS-machines. "Momenteel is de gangbare dikte van vlakfolie voor het verpakken van 5kg aardappelen 45 micron. Met de “HP-50 PE” kan de dikte naar 35 micron, een daling van maar liefst 22%. Per 1 miljoen verpakkingen van 5kg betekent dat 3,2 ton minder plasticafval. Voor de 2,5 kilo zakken (zie foto) gaan we naar 30 micron, met behoud van de technische eigenschappen, zelfs het handvat kan blijven indien nodig. Toch alweer een afvalreductie van 20-25%”

"De dunnere ‘HP-50 PE’ folie is een mono-folie (perfect recycleerbaar) en functioneert met dezelfde machine-instellingen dan de huidige folies, wat een overschakeling probleemloos laat verlopen. Op dit ogenblik een mooi milieuvriendelijk alternatief dat per direct voorhanden is, geen machine-investering vergt en bovendien goedkoper is", besluit De Grauwe. 

Voor meer informatie:
Luc De Grauwe
Plastinet Flexibles
Leedsesteenweg 130
9420 Erpe-Mere (België)
+32 (0)479 420 476
info@plastinet.be
www.plastinet.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.