Eric Van den Troost, Samitom bvba

“Samen met Ivoriaanse ministerie van Landbouw willen we export van fruit op gang brengen”

Tholen – In samenwerking met het Ivoriaanse ministerie van Landbouw heeft het Belgische Samitom een importproject opgezet om de export van Ivoriaans fruit, cacao en koffie te stimuleren. “Het project is tot stand gekomen vanwege de goede relatie met mensen uit Ivoorkust”, vertelt Eric Van den Troost van Samitom. “Vanuit deze contacten is de genoemde samenwerking ontstaan. Samitom is in principe tussenpersoon tussen de importerende- en exporterende partijen.”

“Hoewel de klimaatomstandigheden in Ivoorkust ideaal zijn voor de teelt van sinaasappelen en exotisch fruit, zoals mango en ananas, exporteert het land zeer weinig. Er is wel degelijk fruitteelt in het land, maar de export blijft helaas achter. Het ministerie van Landbouw in Ivoorkust is momenteel volop bezig om te investeren in de kwaliteit van de mango’s, sinaasappelen en ananas. Aan ons de taak om de geïnteresseerde partijen te koppelen aan de juiste exporteur”, aldus Eric.

Naast Ivoorkust is Samitom ook bezig met het opzetten van projecten in Marokko en Nigeria, maar op dit moment ligt de focus op Ivoorkust. “Iedereen die geïnteresseerd is in de import van mango en ananas uit Ivoorkust kan contact opnemen met ons. Wij zorgen voor korte communicatielijnen en een snelle levertijd van het fruit. De levertijd zal zo’n 14 dagen zijn. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er een correcte prijs afgesproken wordt en het Ivoriaanse ministerie van Landbouw zal erop toezien dat de kwaliteit van het fruit optimaal is”, besluit Eric.

Voor meer informatie:
Eric Van den Troost
Samitom bvba
Patersstraat 21
2300 Turnhout
+32 (0)467.04.72.15
Eric.vdt@outlook.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven