Fruchtexpress zet in op gangbare champignons even paddenstoelenspecialiteiten

"Italiaanse truffels blijven een interessante niche, goede markt voor Poolse witte champignons"

Bij de paddenstoelen gaat men nu langzaam maar zeker richting de kersthandel: de laatste levering eekhoorntjesbrood arriveerde begin november in de Duitse handel. Hun seizoen loopt nu naadloos over in het truffelseizoen. Parallel hierin worden de witte champignons doorlopend goed afgenomen, vertelt Jan Wagenbreth, inkoper en verkoper van de Duitse groothandelsonderneming Fruchtexpress.

Truffels worden overwegend van de Noord-Italiaanse versmarkt in Verona afgenomen, aldus Jan. "Er worden echter alleen maar kleine hoeveelheden aan een geselecteerde clientèle, meestal de hogere gastronomie, gedistribueerd“, vertelt hij op aanvraag. Truffels zijn een absolute niche en horen tot de duurste versproducten op de markt. De inkoopprijs van zwarte truffels ligt niet zelden op 300 euro per kg. Voor de witte equivalent wordt deels zelfs het tienvoudige betaald.

Parallel aan de seizoensstart bij de truffels distribueert het bedrijf doorlopend champignons, overwegend witte uit buurland Polen. "Dit marktsegment loopt waanzinnig. We profiteren van de nabijheid van Polen, waar extreem veel witte champignons geteeld worden. Vooral de klein uitvallende champignons worden zeer goed door onze klanten ontvangen: op de kerstmarkten wil iedereen perse deze sortering hebben. Daarbij wordt het deels zelfs krap met de beschikbaarheid en dan moeten de producten uit Polen soms hier in Duitsland opnieuw gesorteerd worden.“


Het bospaddenstoelenseizoen werd ongeveer een week geleden afgesloten.

Portabella: hardloper van het huidige tijdperk
Fruchtexpress is een gerenommeerd groothandelsbedrijf in Oost-Duitsland (regio Leipzig, Erfurt, Berlijn). Het traditionele bedrijf beschikt naast de hoofdvestiging in Altenburg over een zelfstandig afhaalfiliaal op de groothandelsmarkt in Leipzig en levert aan groothandels- en retailklanten, grootverbruikers en gastronomen. Het brede paddenstoelenassortiment van het bedrijf omvat verder onder andere bruine champignons, oesterzwammen en portabella's. "De portabella's doen het de afgelopen jaren erg goed, omdat ze steeds vaker als vleesvervanger worden gebruikt. Dat is zonder twijfel een trendproduct."

Het seizoen van de bospaddenstoelen - onder andere kastanjeboleet en eekhoorntjesbrood - werd daarentegen ongeveer een week geleden afgesloten. "Deze zijn natuurlijk slechts heel kort op de markt verkrijgbaar, waardoor ze ook dit jaar deels met druk verkocht moesten worden. Het seizoen is desondanks alles bij elkaar naar tevredenheid verlopen en we konden wederom een goede vraag vaststellen, vooral in de hogere gastronomie“, luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Fruchtexpress TS GmbH
Ein- & Verkauf: Jan Wagenbreth
Fünfminutenweg Nord 11
04603 Windischleuba
Telefoon 03447 85 10-0
Fax 03447 8510-44
E-mail: altenburg@fruchtexpress.de 
Web: www.fruchtexpress.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.