Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse herfstaardbeien profiteren van goed weer

Dankzij het weer in oktober met temperaturen boven het gemiddelde, was de teelt van herfstaardbeien geteeld door Michieli met behulp van het Up & Down-systeem, zeer bevredigend. Het Brix-niveau was hoog en de prijzen schommelden rond de €3,00 per kg.

"We hebben nog geen definitieve gegevens als het gaat om hoeveelheden, maar we kunnen zeggen dat we tevreden zijn. De meeste consumenten waardeerden de kwaliteit. De brixgraad lag rond de 10 à 12 voor de meeste rassen en de meeste rassen kregen positieve feedback op de markten", legt Sofia Michieli uit.

Het Up & Down-systeem is al in gebruik in landen zoals Nederland, maar het is nog relatief nieuw in Italië, vooral als het gaat om aardbeien. De planten worden gekweekt in bodemloze kanalen gevuld met een kokos en perliet substraat. Met dit systeem kunnen de telers en hun medewerkers staand werken.

"De planten doen het nog altijd goed. De oogst zou een paar weken moeten duren, op voorwaarde dat de temperaturen niet dalen. Onze aardbeien werden in het hele Triveneto-gebied tegen goede prijzen verkocht", gaat Sofia verder.

Het kas- en teeltsysteem beslaat 5500 vierkante meter en werd bekroond met een prijs. "In juli hebben we vijf rassen verplant: Vivara, Portola, San Andreas, Cantus en Ania."

Voor meer informatie:
Sofia Michieli
via San Cassiano, 112
45030 Crespino (Rovigo)
Email: sofia.michieli@icloud.com 

Publicatiedatum: