Exportrapport week 45, 2019

Export Chileense blauwe bessen blijft toenemen

De export van Chileense blauwe bessen blijft toenemen ondanks de huidige problemen in het land. Tot week 44 werden er 1.681 ton verse blauwe bessen geëxporteerd. Dit is 34% meer dan gedurende dezelfde periode van het jaar daarvoor. Volgens een artikel op cbbc.iqonsulting.com zijn de bessen afkomstig uit de noordelijke zone, waar sprake is van een toename van de aanvoer uit de regio's Coquimbo en Valparaíso van rassen zoals Jewel, Rocío, Emerald en Ventura en andere rassen die ter vervangen van oude rassen werden aangeplant.

Zoals gebruikelijk voor deze fase van het seizoen wordt het meeste fruit per luchtvracht verzonden (67% van de totale export tot week 44), terwijl het overige deel (33%) per zeevracht wordt verladen, voornamelijk via de haven van San Antonio. In week 44 werd er ook fruit verladen via andere havens vanwege operationele problemen in de haven van San Antonio. 

Klik hier voor een grotere weergave.

Tot week 44 werden er 965 ton biologische blauwe bessen geëxporteerd en dat is 75% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Vrijwel al het biologische fruit was bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven