Frankrijk: Carrefour verkoopt webwinkel

VS: Whole Foods roept producten terug
Whole Foods Markets roept zo'n 70 verschillende soorten producten terug in heel de VS. De reden is omdat deze producten mogelijk verontreinigd zijn met bacteriën. Het betreft producten variërende van groenten tot vis en salades. Enkele voorbeelden hiervan zijn broccoli, bloemkool, kip en zalm. Alle producten zijn verpakt in bakjes, die in de periode van 10 oktober tot 4 november in de schappen verschenen.
Bron: https://eu.usatoday.com

VS: Retailgroep sluit bijna 100 winkels
Transform Holdco, de eigenaar van de ketens Sears en Kmart, gaat bijna een derde van zijn winkelnetwerk sluiten. Door het sluiten van 96 filialen van de twee ketens blijven nog zo'n 182 vestigingen over. Ooit was Transform Holdco een van de grootste supermarktketens van de VS, maar in de afgelopen tijd heeft heet bedrijf onder andere een faillissement af moeten wenden. De te sluiten winkels hebben volgens Transform Holdco moeite om mee te komen in de huidige supermarktsector. Verder gaat Transform Holdco binnenkort een kapitaalinjectie krijgen van $250mln (€226,6mln) via een aantal investeerders, waaronder ESL Investments Inc. 
Bron: https://www.latimes.com

Frankrijk: Carrefour verkoopt webwinkel
Carrefour is in de Franse thuismarkt verwikkeld in onderhandelingen voor de verkoop van zijn online winkel Rue du Commerce. Het bedrijf dat de website mogelijk over wil nemen is het Franse e-commerce-bedrijf Shopinvest. Rue du Commerce is een webwinkel voor elektronica die in 2015 door Carrefour werd overgenomen. De reden waarom Carrefour nu van de webshop af wil, is omdat de retailer zijn online focus wil vestigen op levensmiddelen. Inmiddels heeft Carrefour van Shopinvest een concreet bod tot overname gekregen, hoewel hierover verder geen financiële details bekend zijn gemaakt. Momenteel is Carrefour verwikkeld in een vijfjarenplan om bedrijfskosten te verminderen, meer te investeren in e-commerce voor voedingsmiddelen en om het aanbod aan biologische producten en huismerkproducten te vergroten. De strategie moet helpen om Carrefour meer concurrerend vermogen te geven tegenover onder andere Amazon en de Franse supermarktgroep Leclerc.
Bron: https://www.euronews.com

Marktoverzicht van wereldwijde online retailsector gepubliceerd 
De Market Report Gazette heeft het rapport “Global E-grocery Service Market” opgesteld. Het rapport geeft actuele informatie over de huidige en toekomstige trends binnen de online retailsector. Alle belangrijke factoren van zowel internationale als regionale markten worden door het rapport geanalyseerd, zoals statistieken, economische trends, mogelijkheden, uitdagingen, historische data of politieke ontwikkelingen.
Bron: Market Report Gazette

Australië: Coles biedt huismerkproducten van Sainsbury's aan
Coles heeft een overeenkomst gesloten met de Britse supermarktketen Sainsbury's. Aan de hand van de overeenkomst gaat Coles huismerkproducten van Sainsbury's in Australische vestigingen aanbieden. De twee ketens zijn van plan om de komende paar jaar de omzet van huismerkproducten een aandeel te laten vormen van 40% van de totale omzet. De totale omzet zou volgens analisten hierdoor toe kunnen nemen met 10%. De overeenkomst geldt voor de komende drie jaar. De eerste huismerkproducten zullen naar verwachting met het einde van het fiscaal jaar 2020 in de schappen van Coles te vinden zijn. Onder de huismerkproducten bevinden zich onder andere verpakte levensmiddelen, huishoudelijke producten en cosmetica. 
Bron: https://www.afr.com

VK: Tesco opent discountwinkel
Tesco opent binnenkort een nieuwe vestiging onder het discountlabel Jack's. De winkel komt te staan in het Engelse Wakefield. Op dit moment bestaat het netwerk van Jack's nog slechts uit een handjevol winkels, die allemaal in het afgelopen jaar zijn geopend. De keten is het antwoord van Tesco op de opkomst van de Duitse discountketens Aldi en Lidl binnen de Britse supermarktsector. De naam van de keten verwijst naar Tesco-oprichter Jack Cohen. Volgens Tesco is 80% van de producten die in de schappen van Jack's filialen liggen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.
Bron: https://www.wakefieldexpress.co.uk


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven