"Nieuwe eisen niet wetenschappelijk onderbouwd"

Zeventien landen klagen bij Wereldhandelsorganisatie over MRL-beleid van EU

India en zestien andere landen, waaronder Brazilië, Colombia, Argentinië en de Verenigde Staten, hebben bij de Wereldhandelsorganisatie geklaagd over het EU-besluit om haar beleid met betrekking tot MRL's toe te passen voor een breder scala aan gewasbeschermingsmiddelen, die voornamelijk in de citrus- en bananensector worden toegepast. 

De landen brachten het probleem ter sprake tijdens de bijeenkomst van het SPS-comité van de Wereldhandelsorganisatie in Genève en benadrukten hierbij dat de nieuwe eisen niet wetenschappelijk onderbouwd zijn.

"De zeventien landen protesteerden tegen de verlaging van de MRL-norm van de EU en beweerden dat deze koos voor een preventieve benadering en hierbij wetenschappelijke bewijs van relevante internationale organisaties negeerde," liet een handelsambtenaar aan BusinessLine weten.

Tot deze groep van zeventien landen behoren: Colombia, Costa Rica, Ivoorkust, Ecuador, Guatemala, India, Panama, Paraguay, Argentinië, Canada, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Peru, de Verenigde Staten en Uruguay. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven