"Met onze fietsen zijn we sneller dan motorvoertuigen"

De Urbico-transportfietsen leggen elk jaar meer dan 100.000 kilometer af en daarmee kan er flink wat worden bespaard wat betreft het milieu. Urbico (Urban Bike Courier) bezorgt ook groenten en fruit en is daarmee ideaal voor stadscentra en toeristische gebieden.

"In vergelijking met vorig jaar hebben we een nieuw voertuig en deze is afkomstig uit Zweden. In Noord-Europa zijn leveringen met deze voertuigen de norm, terwijl we in Italië tot de pioniers behoren", legt de manager Tobia Marta uit.

Het nieuwe vervoersmiddel

Het nieuwe voertuig is een nieuw ontworpen bakfiets van Velove, comfortabel voor de bestuurder en met een groot laadvermogen. De motor voor de trapondersteuning is 250 Watt.

"Op dit moment zijn de leveringen van groenten en fruit geconcentreerd in De Marken, Pesaro en Fano en in de provincie Rimini", gaat Marta door.

De Urbico-manager organiseert via een app de verschillende fasen voor de route en levering. De factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn de levertijden, bijvoorbeeld als een klant urgentie heeft en het gewicht van de goederen. Elk voertuig kan maximaal 120 kg per rit laden, exclusief de bestuurder.

"Steden hebben een overvol stadscentrum en minstens 30 procent is te wijten aan de levering van goederen. Het lijkt misschien vreemd, maar met onze fietsen zijn we sneller dan motorvoertuigen. We hebben geen problemen met parkeren, we zijn niemand tot last en we kunnen gebruikmaken van de fietspaden, ook al zijn er in Italië maar heel weinig", concludeert Marta.

Voor meer informatie:
Urbico
Via del Governatore 33, 
61121 Pesaro
Tel.: (+39) 375.5289650
E-mail: info@urbico.bike
Facebook: Urbico 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.