Jussi Alitalo, Greenfood Iberica:

"Voor iedere ton verkochte AGF onder Daily Greens planten we een boom"

Greenfood Iberica, onderdeel van de Greenfood Groep, kondigt met trots het initiatief Plant for Life aan: een project dat onderdeel vormt van de bijdrage van het bedrijf aan een duurzame toekomst.

Nu de wereld oproept tot actie om het klimaat te redden, zal Greenfood Iberica in het kader van het Plant for Life initiatief een boom doneren voor elke ton verse AGF die onder haar merk Daily Greens wordt verkocht.  De donatie is bestemd voor de Plant-for-the-Planet stichting, die de bomen zal planten en onderhouden. Eind dit jaar zullen er dankzij dit initiatief in Yucatán, Mexico, 2.500 bomen worden aangeplant. 

Jussi Alitalo, directeur van Greenfood Iberica: "Elke keer als onze klanten Daily Green-producten kopen, dan dragen zij bij aan het compenseren van de koolstofvoetafdruk die de teelt en het transport van onze producten veroorzaakt. Hoe meer Daily Greens we afzetten, hoe groter het verschil dat wij kunnen maken voor onze planeet en onze mensen."

Greenfood beschikt over een duurzaamheidsorganisatie die de langetermijndoelstellingen voor duurzame ontwikkeling voor 2030 van de Verenigde Naties nastreeft. Plants for Life werd ontwikkeld om te voldoen aan doelstelling 13 en Life on Land voor doelstelling 15, die gericht zijn op respectievelijk de aanpak van de opwarming van de aarde en het beschermen van de biodiversiteit.  

Greenfood Iberica heeft ervoor gekozen herbebossingsprojecten te steunen omdat bossen cruciaal zijn om klimaatverandering te stoppen. Volgens de VN zijn bomen het meest effectieve en tevens goedkoopste middel om CO2 te absorberen. Het planten van bomen zal dus meer tijd opleveren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de wereldwijde klimaatcrisis te verzachten. 

De VN stelt dat bomen bijdragen aan het afkoelen van onze planeet door schadelijke broeikasgassen op te nemen en op te slaan. Daarnaast dragen bomen bij aan het in stand houden van de biodiversiteit en spelen zij een cruciale rol in het vasthouden van regenwater en voorkomen van natuurrampen, zoals overstromingen en aardverschuivingen.  

Alitalo: "Greenfood Iberica is een transparant, open, betrouwbaar en ethisch bedrijf. We willen samen met onze klanten groeien door hen te helpen hun consumenten gezonde, duurzame en smakelijke producten aan te bieden die op ethische wijze geteeld zijn met respect voor de rechten van arbeiders en die praktisch verpakt zijn. Ons Plant for Life is een belangrijke nieuwe mijlpaal op het pad dat wij willen bewandelen."  

Het in 2004 opgerichte Greenfood Iberica is een modern en dynamisch inkoopkantoor. Tegen 2020 verwacht het bedrijf een omzet van €43 mln te behalen na vorig jaar een een omzet van €24 mln te hebben bereikt. In 2018 leverde het bedrijf 2.800 vrachtwagens verse Spaanse AGF aan groothandelaren, verwerkers en retailers in Noord-Europa. 

Voor meer informatie:
Anna Puig
Green Food Iberica
Tel: +34 972 667 216
Email: marketing@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.