Kris Wouters, Fruithandel Wouters

“Conference profiteert helaas nog niet van lagere Europese perenoogst”

Tholen – “We hebben een ontzettend mooi QTee-seizoen achter de rug. Vorig jaar hadden we stress omdat we bang waren dat we niet alles kwijt konden en dit jaar hadden we stress omdat we bang waren niet aan de vraag te kunnen voldoen”, vertelt Kris Wouters van Fruithandel Wouters. “Alle QTee is inmiddels verkocht en tegen de verwachtingen in heeft de Duitse markt dit jaar veel QTee afgenomen.”


Kris Wouters

Vanwege de vorst had Wouters dit jaar meer klasse 2 fruit dan verwacht. “We hebben deze gelukkig goed kunnen verkopen. Daarnaast hebben we een goede gemiddelde prijs voor de QTee-peren kunnen krijgen. Het is erg belangrijk om een goede gemiddelde prijs te krijgen. Het heet weinig zin om een deel van de peren voor een goede prijs te verkopen en het andere deel bij wijze van spreken weg te geven”, aldus Kris.

“Ondanks het positieve QTee-seizoen heb ik toch een beetje een dubbel gevoel. Er zijn dit jaar duidelijk minder peren in Europa, QTee heeft hier goed van kunnen profiteren, maar Conference helaas nog niet”, vervolgt Wouters. “De prijzen voor Conference zijn momenteel nog niet zo goed als wij handelaren hadden verwacht. Toch houden we hoop dat het nog goed gaat komen in december. Momenteel zijn er nog andere peren op de markt en volgende maand zijn die volumes zo goed als op.”

“Het is voor de telers broodnodig dat de situatie op de hardfruitmarkt beter wordt. Vorig jaar was vreselijk slecht, maar ook de jaren daarvoor waren niet bijster goed. Het is belangrijk dat de telers dit jaar een betere prijs voor hun product gaan krijgen, maar we lopen tegen structurele problemen aan. Er is gewoon te veel Conference op de markt en er komen nog steeds bomen in productie. Gelukkig is de Brexit wat opgeschoven en gaan er op het moment vrij veel peren naar Oost-Europa”, besluit Kris.

Voor meer informatie:
Kris Wouters
Fruithandel Wouters
Kasteellaan 21
3454 Rummen
+32(0)11586190
+32(0)475283696
kris@woutersfruit.be
www.qtee-pear.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.