Moldova Fruct bereidt zich voor op de Fruit Logistica in Berlijn

"Door gemoderniseerde boomgaarden en verpakkingsfaciliteiten klaar om West-Europese markten te bedienen"Vorige week presenteerden 16 deelnemers aan het CBI Export Coaching Program hun export marketingplan in de kantoren van de Wereldbank IFC, partner in dit coaching project samen met Moldova Fruct.Met meer dan 170 leden is de Fruit Producers and Exporters Association Moldova Fruct de grootste associatie die zich inzet voor het bevorderen van de tuinbouwsector in de Republiek Moldavië en het behartigen van de belangen van haar leden.
CBI begon het export coaching programma eerder dit jaar met een groep van 18 deelnemers, die een uitgebreide marketingopleiding en persoonlijke begeleiding ontvingen.

Met ook de steun van USAID zijn alle deelnemers GlobalGAP gecertificeerd, waarvan de meeste ook inclusief GRASP .

Het doel voor Moldova Fruct en CBI is het diversifiëren van de markten voor het premium kwaliteit assortiment van Moldavië bestaande uit appels, pruimen, kersen, druiven en steenfruit.

Waar vroeger de oostelijke landen de belangrijkste afzetmarkt waren, zijn nu de moderne boomgaarden en verpakkingsfaciliteiten klaar om ook de West-Europese markten te bedienen, waarbij vooral de betere eetkwaliteiten worden benadrukt.

Dit jaar werden al grote hoeveelheden pruimen geëxporteerd naar Duitsland en de Baltische landen. Nu het druivenseizoen aan de gang is, wordt er geëxporteerd naar Duitsland, Spanje en Nederland.

Moldova Fruct zal aanwezig zijn in 2020 op de Fruit Logistica in Berlijn, van 5-7 februari, met ongeveer 18 producenten / exporteurs. Deze week bezoekt CBI-consultant Piet Schotel de bedrijven om hun voorbereidingen voor de beurs op te starten.

Meer informatie:
Adrian Cojocaru
Moldova Fruct
+373 22 22 30 05
acojocaru@moldovafruct.md 
http://www.moldovafruct.md/en 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.