Duitse overheid neemt voorlopig wetsvoorstel voor verbod op plastic wegwerptassen aan

Woensdag heeft de Duitse regering een wetsontwerp van minister van milieu Svenja Schulze aangenomen om plastic wegwerptassen in Duitsland te verbieden. Het wetsontwerp voorzag in een verbod op plastic tassen met een dikte van minder dan 50 micrometer, volgens het Ministerie van Milieu.

Zeer lichte en dunne plastic tassen met een dikte van minder dan 15 micrometer, die met name worden gebruikt voor het vervoer van los AGF, zouden van het verbod worden uitgesloten, omdat een verbod op deze tassen zou leiden tot "meer gebruik van duurdere verpakkingen".

In plaats van plastic wegwerptassen wilde het ministerie consumenten aanmoedigen om over te stappen op herbruikbare plastic en polyester tassen. Het wettelijke verbod was bedoeld om de positieve trend van minder consumptie van lichte plastic tassen in Duitsland te ondersteunen. In 2016 waren het ministerie van milieu en Duitse retailers het er al over eens dat de handel alleen nog maar plastic tassenn aan klanten zou leveren voor geld, wat de Duitsers ertoe had aangezet om na te denken over de kwestie.

Volgens china.org.cn, beweerde het ministerie dat er momenteel nog steeds ongeveer 20 plastic tassen per hoofd per jaar worden geconsumeerd  in Duitsland. In 2015 was dit cijfer meer dan drie keer zo hoog met 68 gebruikte plastic tassen per hoofd van de bevolking. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven