Washington State University

Continuïteit in ontwikkeling mechanische fruitoogstmachines

Onderzoekers van de Washington State University en een groot aantal andere instellingen blijven aandringen op oogstmachines die fruit kunnen plukken dat bestemd is voor versmarkten. Lisa DeVetter van de WSU heeft samengewerkt met particuliere bedrijven, USDA-onderzoekers in het westen van Washington en anderen aan een mechanische oogstmachine voor verse blauwe bessen.

"Een van onze medewerkers aan de Universiteit van Georgia ontwikkelde een sensor in de vorm en met de grootte van een grote blauwe bes. Deze zouden we voor machines kunnen gebruiken om te simuleren wat een blauwe bes ondergaat als deze door alle fases van de oogst en in een clamshell gaat. Het zou ons vertellen waar de meeste impact te zien is, hoe ernstig die is en wat dat betekent voor de kwaliteit van het fruit."

DeVetter merkte op dat het streven naar gemechaniseerde fruitoogst niet nieuw is. "Wat nieuw is, is de intensiteit van het onderzoek. Er zijn meerdere wetenschappers en medewerkers, zowel nationaal als internationaal, die aan dit project werken omdat we nu betere technologieƫn hebben".

Ze merkt op dat er sensoren zijn die de potentiƫle schade van oogstmachines meten wat helpt de schade bij de oogst tot een minimum te beperken.

Bron: washingtonagnetwork.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven