'Hallo Jumbo' over de grens

Jumbo opent eerste Belgische filiaal

Op woensdag 6 november is onder grote belangstelling de eerste Jumbo supermarkt in België geopend in Pelt. Nadat het Veghelse familiebedrijf vorig jaar bekendmaakte dat het naar België zou komen, is de opening van het filiaal volgens Jumbo CEO Frits van Eerd dan  ook "als een droom die werkelijkheid wordt". Bij één Belgisch filiaal zal het niet blijven: de komende weken opent Jumbo nog twee supermarkten over de grens. Op termijn ziet de keten zelfs potentieel voor ruim honderd eigen winkels in België.    


Een feestelijke opening van het eerste Belgische filiaal

De komst van de Nederlandse supermarktketen maakte veel los in België. Gisteren maakte Jumbo echter al bekend geen laagsteprijsgarantie te gaan bieden in België. Jumbo is ook niet de eerste Nederlandse retailer op de Belgische markt: Albert Heijn opende in 2011 al de eerste supermarkt in België en sindsdien zijn daar 45 filialen bijgekomen. 


Wachten tot de deuren opengaan... 

Jumbo heeft grote ambities over de grens: komende weken opent de keten nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog 12 tot 15 nieuwe vestigingen in Vlaanderen bij. Eerder dit jaar opende Jumbo in Brasschaat een eigen kantoor, van waaruit de Belgische organisatie verder wordt uitgebouwd. 


De groenten- en fruitafdeling in het eerste Belgische Jumbo-filiaal

Drukte in de nieuwe winkel


Bron: Jumbo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.