"Vraag naar Chinese gember blijft sterk in Europa en Midden-Oosten"

"Vorige maand ging in China het nieuwe gemberseizoen officieel van start. In de meeste teeltgebieden is de oogst momenteel in volle gang. De verse gember zal de markt naar verwachting half of eind november bereiken. De totale gemberoogst is vergelijkbaar met vorig jaar dankzij de stabiele weersomstandigheden," vertelt Li Kaiwen van Sinonut Import & Export in Qingdao. 

"De gember, die momenteel op de Chinese markt verkrijgbaar is, komt uit bewaring en werd vorig jaar al geoogst. De lange bewaartijd heeft gevolgen voor de kwaliteit van het product, die amper nog toereikend is. Desondanks is de totale beschikbaarheid beperkt en zowel de binnenlandse als exportprijzen zijn dan ook licht gestegen. In december zal er weer verse Chinese gember op de markt komen en dan zullen de prijzen zeker weer dalen."

"De voorraden gember in bewaring zijn beperkt maar toereikend om in de vraag te voorzien tot de nieuwe oogst de markt bereikt. De vooruitzichten voor de export zijn goed. De vraag vanuit markten in het Midden-Oosten en Europa blijft sterk. Hoewel er in deze tijd van het jaar ook verse gember uit Brazilië en Peru op de markt komt, is de invloed hiervan op de Chinese gemberexport gering. Chinese gember is redelijk geprijsd en de productkwaliteit is stabiel en goed."

 

Voor meer informatie:

Li Kaiwen

Qingdao Sinonut Import & Export Co., Ltd.

Tel.: +86 532 6860 1891 

Fax: +86 532 6860 1892 

E-mail: info@sinonut.com  

Website: www.sinonut.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.