Carl Philipp Tenge-Rietberg over de oplossingen die Tenrit Foodtec Maschinenbau te bieden heeft

"Automatiseringsoplossingen voor tekort aan arbeidskrachten en hoge arbeidskosten"

"Wij zijn pioniers op het gebied van aspergeschilmachines. Mijn opa ontwikkelde de eerste aspergeschilmachine in de jaren negentig in samenwerking met een teler en een universiteit," begint Carl Philipp Tenge-Rietberg, directeur en salesmanager van TENRIT Foodtec Maschinenbau.

Sinds die tijd is er veel veranderd. De technologie is verder ontwikkeld en de betrouwbaarheid en het schilresultaat zijn verbeterd. "Tegenwoordig kunnen we een product leveren dat een beter resultaat geeft dan handgeschilde asperges. Tenrit kan grote industriële gebruikers geautomatiseerde verwerkingslijnen leveren die schillen, wassen, snijden etc."

Tijdens de komende ExpoSE zal de nadruk liggen op verdere automatisering, verwacht Tenge-Rietberg, "Machinaal schillen is al geautomatiseerd maar ook de bijbehorende processen zullen verder worden ontwikkeld. De in- en uitvoer zullen in toenemende mate geautomatiseerd worden om tegemoet te komen aan de problemen waar de sector mee kampt. "Vanwege het tekort aan arbeidskrachten, de toegenomen bureaucratie en hogere arbeidskosten zijn telers en verwerkers op zoek naar manieren om te besparen op mankracht om hun personeel efficiënter in te kunnen zetten. Tenrit wil tijdens de aankomende ExpoSE bestaande en nieuwe klanten graag laten zien wat de mogelijkheden hiervoor zijn."

De wortels van het bedrijf gaan terug tot het jaar 1842 legt de directeur uit. "Sinds dat jaar houden we ons bezig met machinebouw. Wij hebben ons altijd op innovatie gericht. Vandaag de dag zijn de machines van Tenrit overal ter wereld te vinden waar asperges worden geteeld en verwerkt. Naast oplossingen voor de aspergesector levert het bedrijf ook schil- en snij-oplossingen voor andere AGF-categorieën. "We beschikken over een uitgebreid netwerk van dealers, die onze producten vertegenwoordigen van de Amerikaanse Westkust tot aan Japan."

Ontmoet Carl Philipp Tenge-Rietberg en zijn team tijdens ExpoSE: Hall 2 - K 13.

Voor meer informatie:
Lorena Jatkowski
TENRIT Foodtec Maschinenbau GmbH
Tel: +49 (0)5207 8954-100
Mail: l.jatkowski@tenrit.com  
Web: www.tenrit.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.