'Bietenredder' richt zich op groothandel, retail en onlineshop

Al ruim twee jaar is Pascal Nießlbeck online actief als de 'bietenredder' en zorgt hij ervoor dat verschrompelde wortelen, kromme komkommers en importcitrus met schoonheidsfoutjes via een online-platform toch hun weg naar de consument vinden. Naast dit lucratieve segment van de handel is de jonge, betrokken  fruithandelaar ook actief in de groothandel en retail. Ook binnen deze segmenten is hij op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Een maand geleden opende een splinternieuwe markthal in Neumarkt in Oberpfalz haar deuren. 

In de nieuwe markthal voor retailklanten.

Op 30 september van dit jaar nam het familiebedrijf Nießlbeck de groothandel "Sussner" over, die beschikt over een geïntegreerde retailruimte. Het bestaande gebouw is gerenoveerd en uitgebreid," zegt de trotse nieuwe eigenaar. "Momenteel is er een oppervlakte van 500m² op deze locatie beschikbaar, waarvan 100-120m ² geschikt is als winkelruimte."


Op de website www.ruebenretter.de hebben consumenten keuze uit klasse II lokale en importproducten.

De "Bietenredder"
Al voor de huidige uitbreiding was de familie Nießlbeck een grote speler in de lokale groenten- en fruithandel. De familie runt daarnaast al vele jaren lang twee lokale winkels. Sinds 2017 verkoopt de nieuwe generatie onder de naam 'Rübenretter' groenten en fruit die niet aan de standaardeisen voldoen aan klanten in heel Duitsland. 

Deze olineshop werd binnen korte tijd favoriet bij klanten in alle delen van het land. "Moderne huishoudens hebben weinig tijd om inkopen te doen en vinden het handig dat producten thuisbezorgd worden."

Mario en Pascal zijn de twee broers die aan het roer van het bedrijf staan: Pascal (r) richtte de onlineshop Rübenretter twee jaar geleden op.

Lokale producten uit 'knoflookland'
Al met al is de jonge ondernemer van plan de verschillende bedrijfssegmenten te versterken. Partijen die niet geschikt zijn voor de groothandel vinden hun weg naar kleinere klanten via de retail. De producten worden ingekocht op de nabijgelegen groothandelsmarkt in Neurenberg, waar er goede contacten zijn met gevestigde leveranciers. Lokale kasgroenten uit deze regio, die bekend staat als 'knoflookland', doen het zowel in de groothandel als retail erg goed. "Groenten moeten we veelal inkopen in andere herkomstgebieden, zoals Spanje, België en Nederland. Sla, waaronder Lolo Bionda en Rosso, kunnen we tot aan de kerstdagen leveren uit de kassen in Zuid-Duitsland. Daarna importeren we deze producten uit Italië."

 

Voor meer informatie:
Nießlbeck Groß- und Einzelhandel
Pascal Nießlbeck
Dreichlinger Str. 47
92318 Neumarkt
Tel: +49 9181/48540.
E-Mail: info@ruebenretter.de 
Facebook


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.