Fruit Attraction steeds internationaler

De elfde editie van Fruit Attraction klokte af op 89.390 bezoekers uit  totaal 127 landen. Dat houdt een toename in van 12% ten opzichte van vorig jaar en daarmee is het de meest internationale editie ooit geworden uit de geschiedenis van de beurs. Er namen 1.770 bedrijven deel uit 58 verschillende landen, goed voor een stijging van 9% in vergelijking met 2018 en met een bezetting van 55.938m² was de expositie qua oppervlak 10% groter dan de vorige jaargang. Deze cijfers hebben van Madrid gedurende drie volle dagen de wereldhoofdstad van groenten en fruit gemaakt.

De beurs is een onmisbaar instrument geworden voor de AGF-sector. Het brengt heel wat vakmensen uit de sector bijeen van over de hele waardeketen, waardoor het zonder meer de exportprestaties van de branche over de hele aardbol bevordert en ook bijdraagt tot meerdere innovaties.

Vermeldenswaard is de opmerkelijke toename met 23% van de internationale deelnemers. Europa was ook dit jaar het best vertegenwoordigd met 65% van de bezoekers, wat resulteert in een groeicijfer van 16% ten opzichte van de editie 2018. De grootste stijging lieten Latijns-Amerika en het Caribisch gebied optekenen, met 47% meer beursbezoekers, gevolgd door Noord-Amerika, met een stijging van 31%, het Midden-Oosten, met 21% meer beursgangers, en de niet-EU landen met een toename van 20%.

Ook de professionals uit India, Singapore en China, die naar de beurs afzakten in het kader van het Uitgenodigde Importmarkt-programma, in medeorganisatie met ICEX, waren talrijker aanwezig dan op vorige edities. In het geval van India werden 259 bezoekers geteld, 121% meer dan vorig jaar. Singapore stuurde 36 deelnemers, een toename van 140%, en China was vertegenwoordigd door 167 vakmensen, 70% meer dan in 2018.

Fruit Attraction heeft met het Internationale Genodigden programma de deelnemers een platform aangeboden ter bevordering van de internationale contacten. Op de beurs waren dan ook 1.015 uitgenodigde inkopers aanwezig van grote bedrijven, inkoopmanagers voor de retail, importeurs en groothandelaren uit maar liefst 86 landen. Op binnenlands vlak kon Fruit Attraction 2019 rekenen op de aanwezigheid van bedrijven uit alle Spaanse productiegebieden.

Eens te meer was de expositieruimte voor de telers, Fresh Produce, het grootst, goed voor een aandeel van 71,5% in het totale beursgebeuren. De ondersteunende industrie, met een bijdrage van 25,5%, had ook een belangrijk aandeel, waaruit duidelijk de kracht van de gehele keten van de groente- en fruitsector blijkt. Tot slot was er nog de sectie Flower & Garden Attraction, goed voor 2% van het beurstotaal, en Nuts Hub voor het resterende 1%, wat de specialisatie en de verticaliteit van het gebeuren in de verf zet.

In deze editie heeft de beurs een accent gelegd op verschillende thema’s. Zo was er de Ecorganic Market, gericht op de marketing en export van biologische producten, en Smart Agro, ter bevordering van de toepassing van nieuwe technologieën. Daarnaast waren er ook nog The Innovation Hub en het Innova Forum, initiatieven die gewijd waren aan de innovaties in de sector en de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van ondernemerschap.

Een uitgebreid programma van conferenties maakte van Fruit Attraction het kenniscentrum voor de sector, met sessies gekenmerkt door de grote diversiteit aan inhoud, evenals door het hoge niveau van de deelnemers en sprekers. Een van de hoogtepunten waren het World Fresh Forum, het Biofruit Congress, de AWM-conferentie (Agriwater Management), de Technology Attraction en de sessie over de gevolgen van de Brexit voor de groenten- en fruitsector, in het bijzonder over de relaties tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De beurs zette opnieuw haar beste beentje voor met een inzamelactie voor de Voedselbank in Madrid en slaagde erin 40.000 kilo groenten en fruit van de exposanten te verzamelen.

Ook volgend jaar gaat de beurs door in IFEMA in Madrid, van 20 tot 22 oktober 2020.

bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven