Peruaanse export van druiven, blauwe bessen en mango's zal verder groeien

De teelt van druiven, blauwe bessen en mango's zal dit jaar met respectievelijk 15%, 25% en 29% toenemen. Met 100.000 ton zal Peru de grootste leverancier van blauwe bessen ter wereld worden en Chili van de eerste plaats verdringen. De drie fruitcategorieën komen voor in de top vijf van de Peruaanse fruitexportproducten, die wordt aangevoerd door druiven en waarin blauwe bessen op de derde plaats komen. 

Druiven
Met een areaal van 19.000 hectare zal de beschikbaarheid van druiven voor de export volgens de Vereniging van Peruaanse Druiventelers (Provid) naar verwachting toenemen, zowel in waarde als in volume. Carlos Zamorano van Provid raamt de groei op 15%. 

Deze toename is te danken aan de hogere opbrengsten (van 30% naar 50%) van nieuwe, beschermde druivenrassen die geplant zijn ter vervanging van het traditionele ras Red Globe. Volgens Provid beslaat het ras Red Globe 30% van het totale areaal. 

"Mensen maken zich zorgen over de juiste kleuring en Brix om nog te kunnen concurreren," waarschuwt Michelle Aspee, manager van verpakkingsbedrijf CBA Agrotecnia, met betrekking tot de druk die op de sector uitgeoefend wordt nu zogenaamde clubrassen de overhand krijgen.  

Dankzij deze nieuwe rassen raamt Provid de groei van de export op 8%, waarmee deze een waarde van €740 mln zal bereiken.

De oogst is normaal en de marktomstandigheden zijn stukken beter dan vorig jaar. De oogst in de VS is kleiner en de verwachting is dat de eerste Peruaanse druiven deze markt in december zullen bereiken.

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven