Magnum Capital neemt meerderheidsbelang in Agrupapulpí

Agrupapulpí, een grote Spaanse teler van watermeloen en ijsbergsla, mag Magnum Industrial Capital tot haar nieuwe grootaandeelhouder rekenen.

Deze nieuwe ontwikkeling zal de groei van het bedrijf, dat haar areaal en assortiment uit wil breiden, een boost geven. De deal zal voor een revolutie binnen de Spaanse watermeloen- en slasector zorgen. Hoewel er geen bedragen bekend zijn gemaakt, waren er openbare biedingen van €90 mln. 

Spanje is met een export van ruim 800.000 ton per jaar 's werelds grootste exporteur van sla. Het leeuwendeel van de teelt vindt in Murcia (70%) en Almeria (15%) plaats. Daarnaast is Spanje ook de grootste exporteur van watermeloen in Europa met een export van 700.000 ton per jaar. Wereldwijd komt Spanje op de tweede plaats. 

Om de deal succesvol af te ronden, werden de partners van Agrapapulpí bijgestaan door Bankinter en het legale en fiscale team van Garrigues. Magnum werd geadviseerd door Herbert Smith, terwijl BBVA verantwoordelijk was voor de coördinatie van de financiering. 

Vooruitzicht om te groeien naar 3.000 hectare
Agrupapulpí beschikt momenteel over een areaal van meer dan 2.300 hectare in Murcia, Almeria en Granada maar hoopt dit uit te breiden tot 3.000. Volgens Rodrigo Soler en Lorenzo Belmonte, die het team van Agrupapulpí nog steeds leiden, zijn de groeiplannen van het bedrijf gericht op diverse gebieden en regio's. Er is zelfs sprake van internationale projecten. 

De groei en investeringen zijn bedoeld om het klantenbestand, overwegend bestaande uit Europese supermarktketens, een nog completere dienstverlening te kunnen bieden.

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling zal het bedrijf, dat partner is van Proexport en Coexphal, ook groeien in personeel, productie en capaciteit.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.