Samenwerking tussen telersvereniging CASI en zaadhuis Vilmorin

De Rebelión tomaat zorgt voor een “smaakrevolutie" in Spanje

De Spaanse telersvereniging Cooperativa Agraria y Ganadera San Isidro (CASI) zet dit seizoen volop in op smaak binnen haar breed assortiment tomaten, waarbij het accent ligt op de coeur de boeuf tomatenrassen. CASI teelt groene, rode, zwarte en roze tomaten van dit type geheel volgens de smaakvoorkeuren en behoeften van al haar klanten en consumenten. De tomaten worden zowel in het eigen Partidores-veilingcentrum aangeboden als in het eigen verkoopcentrum annex pakstation Aeropuerto in de Spaanse stad Almería.

Vilmorin en CASI: exclusieve overeenkomst voor Europa gedurende drie seizoenen
De strategie van de vereniging bestaat erin nog een stap verder te gaan met een van de rassen die een prominente plaats inneemt in de teelt van haar leden. Het gaat om de variëteit Rebelión van het zaadbedrijf Vilmorin. Beide partijen hebben een exclusiviteitsovereenkomst getekend voor Europa voor de volgende drie seizoenen, waardoor de telersvereniging uit Almería de gehele productie en marketing van dit product voor haar rekening zal nemen.

De telersvereniging produceert de tomaat dit seizoen op meer dan 70 hectare, waaruit blijkt dat ze volop inzet op dit ras. De tomaat wordt gezien als waardevol voor zowel telers, handelaars en consumenten. Miguel Vargas, de voorzitter van CASI, en Fabián Fuffaut, de algemeen directeur van Vilmorin, hebben deze overeenkomst publiekelijk gesloten tijdens Fruit Attraction twee weken geleden. Vargas: "Het is een zeer belangrijke overeenkomst voor ons, omdat het ons in staat zal stellen ons internationaal te profileren met dit tomatenras".

Tomaat met "lange houdbaarheidsdatum", geschikt voor de export
Deze intens rode vrucht wordt zeer goed gewaardeerd op de buitenlandse markt en wordt ook steeds populairder in Spanje zelf. Het is een tomaat met veel smaak, die bovendien aromatisch is en zeer aantrekkelijk oogt. Rebelión heeft een “lange houdbaarheidsdatum”, waardoor je er langer van kunt genieten dan andere variëteiten die er op gelijken. De tomaat is verrassend stevig, wat de houdbaarheid bevordert en daarom is hij zeker geschikt voor de export. De Rebelión is vlezig maar ook sappig, wat het een zeer aangename textuur geeft.

CASI verkoopt de tomaat van het ras Rebelión via het merk REBEL en de slogan 'Revolution of Flavour'.

Het product is verkrijgbaar in de volgende verpakkingen: 60x40x9 cm van 6 kilo, 40x30x14,5 cm van 6 kilo en 50x30x9 cm van 4,5 kilo.
Dit jaar is er ook een nieuwe verpakking van 3 kilo (40x30x9 cm).

De belangrijkste markten zijn Frankrijk, Polen, Spanje, Zwitserland en Duitsland.


Voor meer informatie:
David Baños Fernández (directeur marketing)
CASI SCA
Ctra. Níjar - La Cañada s/n
04120 Almería (Spanje)
Tel: +34 950626007
info@casi.es
www.casi.es


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven