Wonderful lanceert GGO-vrije pitloze citroen

De Wonderful Seedless Lemon, een natuurlijk pitloos citroenras, zal binnenkort in de schappen van Amerikaanse supermarkten liggen en via Amazon Fresh te koop zijn. De citroenen zijn beperkt beschikbaar in dit eerste jaar en zullen tot mei 2020 beschikbaar zijn in netten van 453 of 906 gram. 

 

Uit een onafhankelijk onderzoek dat uitgevoerd werd in opdracht van The Wonderful Company bleek dat 83% van de consumenten waarschijnlijk pitloze citroenen zou kopen en dat 81% van mening was dat pitloze citroenen handiger in gebruik waren dan citroenen met pitten.

Men kan niet om de populariteit van citroenen heen. 79% van de respondenten gaf aan citroenen te gebruiken tijdens het koken en bakken. Nog eens 73% gaf aan het fruit te gebruiken voor het bereiden van drankjes. 

"We zijn blij consumenten deze nieuwe pitloze citroen aan te kunnen bieden, die van nature pitloos is en het predicaat Non-GMO Project Verified draagt. Het ras is even sappig en smakelijk als conventionele rassen maar omdat het geen pitten heeft, bespaart het mensen tijd tijdens het koken," aldus Adam Cooper van The Wonderful Company. "Consumenten, die van citroenen houden, zullen graag kennismaken met dit unieke ras, dat goed herkenbaar is in de winkels dankzij de opvallende verpakking en kleurrijke displays."

Het ras werd aanvankelijk in Australië ontdekt door een teler die op zoek was naar de perfecte pitloze citroen. Via veredelingstechnieken ontwikkelde hij een boom die pitloze citroenen voortbracht. The Wonderful Company introduceert deze nieuwe citroen nu ook in de VS en Canada. 

De introductie van het nieuwe merk wordt ondersteund door een uitgebreide marketingcampagne, bestaande uit opvallende displays en digitale en influencer marketing. 

 

Voor meer informatie:

Erin Shiba
Wonderful
Tel: +1 310 966 8644
Email: erin.shiba@wonderful.com
www.wonderful.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.