Douane heeft nieuwe werkwijze voor keurgoederen

Sinds 4 november mag in alle gevallen de container van de terminal naar het keurpunt van door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te keuren goederen, plaatsvinden op basis van het nummer van de veterinaire zegel dat is aangebracht in het land van verzending. De Douane zal deze containers dan ook niet langer voorzien van een Douaneverzegeling.

Dit veterinaire zegelnummer staat vermeld op het gezondheidscertificaat en kan daardoor bekend zijn bij de belanghebbende. Als de chauffeur voor vertrek van de terminal naar het keurpunt vaststelt dat het nummer van de veterinaire verzegeling op de container niet overeenkomt met dat op het certificaat of vaststelt dat dit zegel niet aanwezig dan wel verbroken is, moet hij contact opnemen met het Centraal Werkpunt van de Douane. Die zal in dat geval een Douaneverzegeling aanbrengen.

Door de verandering in de werkwijze voor het overbrengen van te keuren goederen door de NVWA mag in alle gevallen op het keurpunt in de MID-melding de code IM4 worden gebruikt. Hiervoor wordt punt 3 van de Handleiding MID aangepast.

Twee verschillende werkwijzen:
Tot voor kort bestonden er twee verschillende werkwijzen voor goederen die aangegeven waren in de regeling invoer en die gekeurd moesten worden op een keurpunt door de NVWA. Bedrijven die een afspraak hadden gemaakt met de afdeling Aangiftebehandeling van de Douane mochten onder geleide van het veterinaire zegel hun container vervoeren van de terminal naar het keurpunt. Om die reden mochten deze bedrijven bij de MID-melding de code IM4 gebruiken.

Bedrijven die deze afspraak niet hadden, moesten hun container door de Douane op de terminal laten verzegelen voordat deze vervoerd mocht worden van de terminal naar het keurpunt. Bij de MID-melding moest je in dit geval de code FWV gebruiken.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven