Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Column Frits van der Meulen (KCB)

"Kwaliteit van Nederlandse paprika's tot het einde toe acceptabel"

Het seizoen van het Nederlands product is praktisch ten einde. Toch was ik wel verheugd om de afgelopen weken nog veel paprika te zien bij de retailers, schrijft Frits van der Meulen in zijn KCB-column. Het is vooral goed om te constateren dat de kwaliteit tot het einde acceptabel is geweest. Bij de rode paprika zien we wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De paprika's zijn gezond, maar vertonen meer en meer een herfstkleur. De tomaten zien we het hele jaar door in de winkelschappen. Op de kwaliteit is niets aan te merken, die is goed. Komkommers en aubergines gaan ook de laatste week in en worden nu steeds vaker vervangen door het Spaanse product.

Kwaliteit van de vollegrond
De laatste ijsbergsla komt nu op de markt en na de periode met regen valt vooral de houdbaarheid tegen. Na enkele dagen zien we roodverkleuring en bederf. De kwaliteit van de spruiten daarentegen is prima te noemen. Ook witlof mag hier weleens benoemd worden. De kwaliteit die wordt geleverd aan de supermarkten is prima. Witlof blijft wel een kwetsbaar product in de retail en dan vooral de losse witlofstronken. Consumenten weten ook dat onder het dekvel de mooie witte exemplaren liggen en het geheel krijgt dan al snel een rommelige aanblik. Wat dat betreft kan dit product het beste verkocht worden als verkoopverpakking in een flowpack.

Bron: KCB

Publicatiedatum: