Beschikbaarheid roodvlezige Chinese appelen fors toegenomen

In deze tijd van het jaar bereiken grote hoeveelheden vers geoogste Chinese appelen de markt. De totale oogst is dit seizoen stukken hoger dan vorig jaar rond deze tijd en daarom is de concurrentie op de markt heviger.

De huidige appelprijs is aanzienlijk lager dan de prijs in dezelfde periode van vorig jaar. Sommige appelen springen er echter uit vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit en ontkomen hiermee aan de felle concurrentiestrijd op de markt. 

Eén van deze unieke rassen is de 'love of red', een ras dat ontwikkeld werd door de National Agricultural Baoxing Company. Dit late ras wordt gekenmerkt door het feit dat het rood vruchtvlees heeft. De vraag naar dit ras, dat pas enkele jaren geleden op de markt werd geïntroduceerd, wordt elk jaar sterker. 

Tijdens een gesprek over de huidige situatie op de Chinese appelmarkt, vertelde Wang Zong van National Agricultural Baoxing Company het volgende: "We laten onze appelen op natuurlijke wijze aan de bomen rijpen. We passen geen kunstmatige rijpingsmethoden toe. Onze appelen worden ieder jaar omstreeks half oktober geplukt. De 'love of red'-appel is doorgaans binnen één tot vier maanden volledig uitverkocht omdat het een uniek ras is, waarvan de aanvoer beperkt is. Dit jaar is de oogst echter vijf keer zo groot als vorig jaar. De kwaliteit van de appelen is even goed. Ons bedrijf heeft een fruitsorteermachine aangeschaft die dit jaar in gebruik is genomen. Dankzij deze sorteerlijn kunnen we nog nauwkeuriger sorteren. We zijn pas net begonnen met het ontwikkelen van een markt voor de 'love of red'-appelen. De huidige aanvoer is ontoereikend om in de marktvraag te kunnen voorzien. Dit komt omdat het een bijzonder ras betreft met een zeer hoge voedingswaarde. We hebben dan ook weinig concurrentie te duchten van traditionele appelrassen."

"Wij zijn de grootste leverancier van roodvlezige appelen en zijn de marktleider van dit appelras. De 'love of red'- appelen zijn niet alleen bijzonder maar ook nog eens enorm gezond. We hopen dit ras echter verder te ontwikkelen, zodat het winstgevender wordt voor afnemers en beter betaalbaar voor consumenten. We maken nog steeds gebruik van geschenkverpakkingen voor het verpakken van onze appelen. De prijzen variëren van €12,85 tot €38,55 per 2 kilo, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit."

De meeste appelen worden in de eigen boomgaarden van het bedrijf Baoxing Company geteeld. Het fruit wordt vervolgens verladen naar Beijing, Xinjiang, Henan en Binnen-Mongolië. Het totale areaal beslaat ongeveer 667 hectare. "Baoxing Company teelt appelen die geschikt zijn als tussendoortje. De 'love of red'-appelen zijn op en top vers en hebben een zoetzure smaak. De brix ligt tussen de 14 en 17. Het ras is bovendien rijk aan anthocyaan, waaraan het haar rode kleur dankt. De 'love of red'-appelen bevatten 20 tot 30 keer meer anthocyaan dan een gewone appel. De appelen zijn niet gevoelig voor oxidatie en bederven daarom niet snel. Veel fruit op de Chinese markt concurreert op het kenmerk 'de zoetste te zijn' en er worden niet veel rassen met een zoetzure smaak aangeboden. De on- en offline afzetkanalen van onze appelen zijn  geïntegreerd. De meeste van onze consumenten wonen in grote en middelgrote steden in heel China, we hebben echter ook klanten in kleinere steden. De potentiële ontwikkeling van ons product hangt nauw samen met onze afzetkanalen."

Voor meer informatie:

Wang Zong

National Agricultural Baoxing Company

Tel.: +86 13910690691 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven