Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geersing Potato Specialist

Nieuw Emmeloords aardappelbedrijf opent deuren tijdens rassendagen

Op 6, 7 en 8 november openen aardappelbedrijven hun deuren weer voor de jaarlijks rassenshows. Gedurende die dagen is het een gaan en komen van vertegenwoordigers van bedrijven van over de hele wereld. Met de overzichtslijst van het magazine 'Aardappelwereld' in de hand gaan zij bedrijf voor bedrijf langs. Zo ook bij Geersing Potato Specialist, een nieuwe loot aan 'Aardappel B.V. Nederland'.



Geersing Potato Specialist is ontstaan uit het Schotse Caithness, in Nederland zelfstandig voortgezet door Jan-Eric Geersing. Hij borduurt daarbij voort op rassen die gezamenlijk zijn ontwikkeld, zoals de frites-rassen Divaa en Marvel en ook Cammeo, één van de weinige rassen die resistent is tegen phytophthora infestans. Phytopthora infestans is één van de belangrijkste ziekten in aardappel en wordt zelfs in de Nederlandse landbouw door de Belgen treffend “de plaag” genoemd.



Jan-Eric wil zich dan ook verder gaan concentreren op het ontwikkelen van nieuwe rassen met behulp van eerder opgedane kennis en zijn relatienetwerk. "Speerpunt daarbij is het verduurzamen van de teelt door opvolging te geven aan de weg die is ingezet met Cammeo. Dit ras is bij uitstek geschikt voor de biologische sector, voor zowel tafel en frites en wellicht nog wel meer voor het gangbare PlanetProof", aldus Jan-Eric.



Voor meer informatie:
Jan-Eric Geersing
Geersing Potato Specialist
Banterweg 10
8302 AC Emmeloord 
T: 0610537192 
E: info@geersingpotatospecialist.com 
W: www.geersingpotatospecialist.com   
  

Publicatiedatum: