Costa Rica keurt handelsverdrag met Verenigd Koninkrijk goed

De regering van Costa Rica heeft het handelsverdrag tussen Costa Rica en het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd waarmee de handelsvoorwaarden, die voorheen met de EU waren onderhandeld, gewaarborgd blijven. Met deze goedkeuring komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid voor de exportsector in het land. Volgens het verdrag blijven de handelsbetrekkingen tussen de beide landen intact na de Brexit. 

Dyalá Jiménez, de Costa Ricaanse minister van Buitenlandse Handel: "Nu de Brexit eraan zit te komen, moeten we ervoor zorgen dat de handelsstromen ononderbroken blijven en een einde maken aan alle onzekerheid. Het afgelopen jaar hebben we over een verdrag onderhandeld dat het associatie-verdrag tussen Midden-Amerika en de EU zal vervangen."

Het AACRU (Acuerdo de Asociación ente Centroamérica y el Reino Unido) werd op 18 juli ondertekend door de Britse autoriteiten en vertegenwoordigers van Midden-Amerikaanse landen (El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama). Dit verdrag wordt aangevuld door het Acuerdo de Asociación entre Centroamérica y la Unión Europea (AACUE) dat sinds oktober 2013 van kracht is.

Bron: qcostarica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven