"Twee maal zoveel Chinese peren beschikbaar als vorig jaar"

Het afzetseizoen van peren uit de teeltgebieden in Shandong is bijna voorbij. De resterende peren worden naar koelhuizen overgebracht waar ze vers blijven. Volgens manager Hu van Fuzhong Agricultural Plantation Cooperation zijn de beschikbaarheid en prijzen van de peren dit seizoen sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Chinese peren hebben een prima seizoen achter de rug. 

"Eind augustus gaat het perenseizoen doorgaans van start. Het seizoen duurt tot de laatste week van oktober. Hoewel de teeltgebieden te lijden hadden van het koude voorjaarsweer en de matige bestuiving bleek de impact hiervan op de oogst uiteindelijk mee te vallen. De totale oogst was dit jaar het dubbele van die van vorig jaar," vertelt Hu. "De aantallen waren niet alleen groter maar ook de prijzen herstelden zich en namen met 20% ten opzichte van vorig jaar toe. Bovendien waren er weinig prijsschommelingen dit seizoen. De marktprijs van premium peren bedraagt momenteel rond de €0,46-€0,50 per kilo."

"We hebben dit jaar in totaal zo'n 3.000 ton peren geoogst. We hebben een klein deel van onze peren op de binnenlandse markt afgezet. We verkopen onze peren op groothandelsmarkten in grote en middelgrote steden in China. We zetten ook een beperkte hoeveelheid af via online-handelaren," zegt Hu. "Daarnaast exporteren we ons fruit rechtstreeks naar Zuidoost-Azië, Australië en Canada. Deze landen hanteren hoge standaarden voor importproducten uit China. We leveren daarom peren van de beste kwaliteit aan deze markten. We hebben zeer goede reacties van onze overzeese afnemers ontvangen dit seizoen. Ze waren uiterst tevreden over de kwaliteit en prijs van de peren."

Fuzhong Agricultural Plantation Cooperation is gevestigd in de stad Qingdao in Shandong. Het bedrijf beschikt over diverse geautomatiseerde sorteerlijnen en een koelhuis met een capaciteit van 3.000 ton. Naast verse peren vermarkt het bedrijf ook appelen, druiven en perziken.

Voor meer informatie:

Hu Mingdong - Manager

Qingdao Fuzhong Agricultural Plantation Cooperation

Tel.: +86 13706485628 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.